Læserbrev

Vester Husby. Aksel Gade har ikke opdaget, at også Venstre i dag tænker grønt

Græm Kær, Vester Husby. Privatfoto: Eva Hermann

Debat: Aksel Gade, som er venstremand, viser sig i den grad ude af trit med sit parti Venstre, som det også er fremgået i valgkampens første tid. Det er gået hans næse forbi, at Venstre - som andre ansvarlige partier - anser klimakrisen og de store tab af biodiversitet som et af vor tids væsentligste problemer.

Venstres miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, har flere gange utvetydigt fremhævet, at det er vigtigt at bevare naturen blandt andet ved at give marginal landbrugsjord tilbage til naturen. Det har Holstebro Kommune da også foreslået i sin kommunalplan. Landbrugsområdet i Vester Husby bør gå i kær. Altså gives tilbage til naturen for at være med til at afhjælpe, at planter, dyr og insekter ikke fortsat forsvinder i et alarmerende tempo.

Aksel Gade har overhovedet ikke forstået, at der blæser nye politiske vinde over landet; vinde, som ikke er udsprunget af vidtløftige idealister på en eller anden fløj. Det er en seriøs bekymring for vores miljø, som især unge mennesker føler meget stærkt og som går på tværs af partierne.

Jeg ved ikke, hvor gammel Aksel Gade er, men jeg fornærmer ham vist ikke ved at skrive, at når han ønsker at forringe miljøet i Græm Kær for evigt ved at udstykke 80 sommerhuse, så er det de kommende generationer, der kommer til at leve med resultatet. Ligesom vi er de privilegerede, der lever med et sogneråds rettidige omhu i 1964, hvor man skabte grundlaget for Vester Husbys særlige karakter og store naturrigdom.

Aksel Gades nylige læserbrev er blottet for enhver bekymring for natur og klimaforandringer, selv om hans parti har erkendt, at det er en alvorlig udfordring, som vores generation skylder at tage hånd om.

Aksel Gade er en røst fra fortiden, hvor alt udelukkende handler om penge; altså om snævre økonomiske interesser. For Aksel Gade er udvikling kun lig med flere sommerhuse, flere veje, mere trafik, mere personlig vinding, større CO2-udslip og mindre biodiversitet. Har han overhovedet ikke opdaget, hvordan ikke alene hans eget parti, men stort set alle partier har flyttet sig?

Hvis man tænker sig om og bliver klogere, fordi man kan se, hvad der sker med vores naturfattige land, så mener Aksel Gade, at man "slår en kolbøtte." Det frygter han, at Socialdemokratiet vil gøre.

Jeg er sikker på, at Socialdemokratiet kan svare for sig selv, men hvis socialdemokraterne i Holstebro byråd lytter til deres leder Mette Frederiksen, så indser de forhåbentligt, at tiderne har ændret sig, og at de vil blive bedømt på deres handlinger over for natur og klima. Det er nemlig i konkret handling, beslutningstagerne vil blive målt og ikke på grønne ord. Det gælder for Venstre såvel som Socialdemokratiet.

I sin 1. maj-tale sagde Mette Frederiksen i Aalborg; her citeret fra DR: ""Hvis vi danner regering efter næste valg, skifter vi retning. Vi vil indføre en klimalov med bindende mål. Og vi vil have mere fri natur i Danmark. Det er tid til et grønt Danmark."

Jeg har tilladt mig at understrege: "Og vil have mere fri natur i Danmark."

Det håber jeg socialdemokraterne i Holstebro Byråd vil lytte til. Jeg tvivler på, at Aksel Gade lytter til andet end pengenes raslen, men måske skulle han lytte til det nybrud i dansk politik, som hans eget parti heldigvis synes at være en del af. I stedet taler han som en ældre herre, der stadig lever i den illusion, at turismeudvikling er lig med, at alt kommer til at ligne sommerhusområder, som det man finder i Søndervig.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ung Lemvig-rytter havde sin debut i de franske alper: Styrtede to gange, men fik masser af erfaring

Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce