Læserbrev

Vester Husby. Aksel Gade og Vestkystturismen

Græm Kær, Vester Husby. Privatfoto: Eva Hermann

Debat: Aksel Gade gør i et læserbrev klart, at V ikke vægter kulturhistoriske eller landskabelige værdier. Ja, han nævner dem faktisk slet ikke.

De vejer ikke tungt i hans vurdering af fordele og ulemper ved, at Holstebro Kommune overvejer at vende 180 grader og skrotte mere end 50 års planlægningspolitik. En planlægningspolitik, som han tidligere har støttet op om, herunder senest ved vedtagelsen af Kommuneplanen i maj 2018, og som i øvrigt var forudsætningen for, at han kunne tjene millioner på udstykning af egen jord. Nu er en ændring i Aksel Gades optik pludselig blevet forudsætningen for at sikre turisme og Holstebro Kommunes økonomi, og så må alle andre hensyn vige, herunder undlade at lytte til lokalbefolkningens og sommerhusejeres massive indsigelser og undlade at følge Erhvervsministeriets vejledning om god planlægning – at den skal være langsigtet og troværdig.

Det triste er, at Aksel Gade tydeligvis fejltolker situationen. Han skriver, at der ligger 50-80 sommerhusgrunde i Vester Husbys åbne arealer. Nej, der er tale om arealer, som netop ikke skulle udstykkes. Det fremgår af lokalplanen for Vester Husby vedtaget af et fremsynet sogneråd og siden håndhævet af senere lokalpolitikere og forvaltninger.

Aksel Gade skriver også, at udstykning er forudsætningen for en styrkelse af Vestkystturismen og Holstebro Kommunes økonomi. Ja, der vil komme nogle indtægter fra nybyggeri, og der skal såmænd også nok komme nogle turister i de nye huse – på kort sigt. Aksel Gade har imidlertid hverken udsyn eller forståelse for turisme.

Turister har mange forskellige ønsker. Nogle kan ikke få liv nok med masser af blinkende lys og høj musik, og andre ønsker at opleve naturen og dens lyde samt høre og sanse fortællinger om lokalbefolkninger, der har taget vare på deres omgivelser for som en del af kulturarven at give natur og kultur videre til kommende generationer. Andre ønsker lidt af hvert. Men fysisk kan man ikke opleve begge dele på samme sted. Og det man har oplevet i Vester Husby og de få andre steder med plads til landskabelige værdier er, at de er i høj kurs hos et stigende antal turister, unge børnefamilier, midaldrende som pensionister. Og alle analyser viser, at det i fremtiden vil blive stadig sværere at finde sådanne områder, national og internationalt - derfor skal vi værne om Vester Husby og dets åbne arealer, til gavn for fremtidig turisme og fremtidig indtjening til kommunen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Aske fra Vandborg fik guldknappen

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Lemvig For abonnenter

Haltilskud drejer ind på opløbsstrækning

Kultur For abonnenter

I en verden med 15 børn, 40 skolemøder på et halvt år og 100 julegaver havde Niels Erik en drøm: Den er nu gået i opfyldelse

Læserbrev

Politik. Hvorfor skal Arne blive ved med at vente?

Debat: Det er nu over 200 dage siden, at Socialdemokratiet fremlagde deres ide om, at nogle danskere skal have ret til at gå tidligere på pension end andre. Og vi må se i øjnene, at det lykkedes Socialdemokratiet at tale sig ind i hjerterne på mange danskere. Strategien virkede klar: Alle skulle kunne se sig selv i Socialdemokratiets tanker om tidligere pension for nedslidte. Rigtig mange blev overbevist om, at det netop var dem, ordningen var tiltænkt. Og det gav stemmer ved folketingsvalget. Men nu synes jeg efterhånden, at Socialdemokratiet må løfte sløret for deres store valgløfte. Der er nemlig stadig ingen som helst klarhed over, hvem der skal omfattes af retten til at gå tidligere på pension og nu har Socialdemokratiet så igen udskudt det tidspunkt, hvor danskerne kan få klarhed over, hvad Socialdemokratiet vil. Forklaringen denne gang er, at man ikke kan tale om tidlig pension til nedslidte samtidig med, at der forhandles om overenskomster og således har man fundet en undskyldning for, at vi tidligst til næste forår må se noget konkret. Flere og flere sidder tilbage med den mistanke, at Socialdemokratiet er rædselsslagne for at blive konkrete. For når man bliver konkret – når man skal ind og tage de svære politiske beslutninger om, hvem der skal omfattes af retten - så skuffer man også en masse mennesker, som ikke vil blive omfattet. Men Socialdemokratiet VIL ikke være konkrete. De vil ikke svare på, om det er rengøringsassistenten, tømreren eller slagteriarbejderen, der skal omfattes. Det ville de heller ikke på de syv møder, vi havde med dem om emnet i foråret. Og derfor udskydes det store valgløfte igen og igen. I Dansk Folkeparti ser vi gerne på Socialdemokratiets forslag om retten til tidlig pension for nedslidte. Vi fik forhandlet en god aftale på plads om seniorpension i foråret og er åbne for at kigge på andre muligheder for nedslidte. Men det er godt nok lidt svært, når vi ikke aner, hvad Socialdemokratiet vil. Arne har allerede ventet i over 200 dage – og nu kommer han nok til at vente i hvert fald 200 dage mere. Jeg synes, det bliver mere og mere grotesk. Derfor er meldingen klar til Socialdemokratiet: Læg et konkret udspil på bordet så danskerne kan se, hvad I vil!

112

Anhænger fyldt med græs væltede: Skabte trafikale problemer

Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Annonce