Annonce
Læserbrev

Vester Husby. Kikkerten for det blinde øje

Annonce

Debat: På Christiansborg er der politisk enighed om, at politik alene med fokus på kortsigtet økonomisk vækst er uholdbar. Der er behov for en langsigtet politik, der udformes under hensyntagen til mange flere hensyn. Det gælder behovet for en langsigtet planlægningspolitik til gavn for fastboende og turisters oplevelsesmuligheder, og som tilgodeser klima og miljø.

Trist er det derfor, at det politiske flertal i Holstebro Kommune er blinde for langsigtede hensyn, når de fortsat overvejer udstykning af Vester Husbys åbne arealer. Ønsker de virkelig at se stort på indsigelser fra et stort flertal i lokalbefolkningen og fra områdets Grundejerforening? Vil de virkelig gå imod den udbredte enighed, herunder mellem Landbrug og Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening, om, at tidligere vådområder med fordel kan føres tilbage til deres oprindelige tilstand? Vil de virkelig støtte dræning med negative følger for omliggende områders naturlige flora og fauna, herunder et EU- beskyttet naturområde? Vil de virkelig gå ind for fortsat og måske endog yderligere dræning i et stadigt kapløb med stigende grundvand i et område, hvor grundvandet påvirkes direkte af de stigende have som følge af klimaændringerne?

Det burde være åbenbart for politikerne, at de ved at gå videre med udstykningsplanerne ødelægger et unikt sommerhusområde med usædvanlige kulturhistoriske og landskabelige værdier, ikke kun i et lokalt, men også i et nationalt perspektiv. Der er tale om et område, som fremsynet landskabsplanlægning gav unikke kvaliteter med 10 procent åbne arealer med udsigt til klitter og plantage. En beslutning om udstykning kan ikke gøres om, og området vil for altid være ødelagt. Ingen kan med ædruelighed sige, at udstykning er foreneligt med bevaring af områdets værdier. Politikerne bør flytte kikkerten fra det kortsynede til det langsynede sunde øje. De kortsigtede økonomiske gevinster vil aldrig kunne overstige de langsigtede omkostninger. Politikerne vil vel ikke fornægte eksperternes forudsigelser om de alvorlige konsekvenser af klimaændringerne.

Bølgerne går fortsat højt omkring planerne for udstykning ved Vester Husby. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Lemvig

Kaptajn sigtet efter grundstødning

Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Annonce