Annonce
Læserbrev

Vester Husby. Kikkerten for det blinde øje

Debat: På Christiansborg er der politisk enighed om, at politik alene med fokus på kortsigtet økonomisk vækst er uholdbar. Der er behov for en langsigtet politik, der udformes under hensyntagen til mange flere hensyn. Det gælder behovet for en langsigtet planlægningspolitik til gavn for fastboende og turisters oplevelsesmuligheder, og som tilgodeser klima og miljø.

Trist er det derfor, at det politiske flertal i Holstebro Kommune er blinde for langsigtede hensyn, når de fortsat overvejer udstykning af Vester Husbys åbne arealer. Ønsker de virkelig at se stort på indsigelser fra et stort flertal i lokalbefolkningen og fra områdets Grundejerforening? Vil de virkelig gå imod den udbredte enighed, herunder mellem Landbrug og Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening, om, at tidligere vådområder med fordel kan føres tilbage til deres oprindelige tilstand? Vil de virkelig støtte dræning med negative følger for omliggende områders naturlige flora og fauna, herunder et EU- beskyttet naturområde? Vil de virkelig gå ind for fortsat og måske endog yderligere dræning i et stadigt kapløb med stigende grundvand i et område, hvor grundvandet påvirkes direkte af de stigende have som følge af klimaændringerne?

Det burde være åbenbart for politikerne, at de ved at gå videre med udstykningsplanerne ødelægger et unikt sommerhusområde med usædvanlige kulturhistoriske og landskabelige værdier, ikke kun i et lokalt, men også i et nationalt perspektiv. Der er tale om et område, som fremsynet landskabsplanlægning gav unikke kvaliteter med 10 procent åbne arealer med udsigt til klitter og plantage. En beslutning om udstykning kan ikke gøres om, og området vil for altid være ødelagt. Ingen kan med ædruelighed sige, at udstykning er foreneligt med bevaring af områdets værdier. Politikerne bør flytte kikkerten fra det kortsynede til det langsynede sunde øje. De kortsigtede økonomiske gevinster vil aldrig kunne overstige de langsigtede omkostninger. Politikerne vil vel ikke fornægte eksperternes forudsigelser om de alvorlige konsekvenser af klimaændringerne.

Annonce
Bølgerne går fortsat højt omkring planerne for udstykning ved Vester Husby. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får et nyt spisested

Læserbrev

Politik. Få nu ansat Sputnik!

Debat: Jeg har sagt det før, og gør det gerne igen. Der er og bliver ingen rød tråd, idet byrådet fortager sig. Nu skal vi til at betale mere i kommuneskat, selvom det burde være omvendt. Pengene fosser ud af kommunen som aldrig før. Jeg har sagt det før: Få ansat mig i en helvedes fart. Så er der en del mennesker, der har spurgt mig, jamen hvad vil du gøre, Sputnik? Og se, det er virkelig et godt spørgsmål. Som det første vil jeg jævne bygningerne på slagterigrunden, få opført det svømmestadion. Både med et 50 meter bassin samt badeland, der siger Spar 2, både med stripperstang og små bure, hvor kvinder kan danse topløs. Så vil jeg flytte de aktiviteter, som der er på slagterigrunden, ned i den gamle biograf. Går det for stærkt kære byrådsmedlemmer? Alt støtte til TTH og musikteatret skal skæres med 75 procent, så de bliver ligestillet med Poul Hornshøj og andre ildsjæle vi har! Og det mest rystende er de 60.000 timers sygefravær, som de ansatte har. Det skriger jo til himlen, hvor dårligt lederne behandler deres medarbejdere. Prøv nu og droppe de akademikere, man kan ikke styre butikken "Holstebro" ved computer skærme. Altså 60.000 sygetimer svarer altså til 25 fuldtidsansatte, som kunne bruges på for eksempel plejehjem. Eller når kommunen rykker ud til private hjem, så i stedet for to minutter, kunne de blive 10 minutter under hvert enkelt besøg. Alle ville være glade og tilfredse. Nu har jeg kun nævnt nogle få ting, men Dagbladet har ikke plads nok, hvis jeg skulle nævne, alle de ting jeg har. Og hvad er Holstebro i grunden kendt for i dag? Det sejler i Holstebro Kommune, I kan simpelthen ikke være jer selv bekendt. Må Sputnik bevare Holstebro Kommune.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce