Holstebro

Vestforsyning: Salg af attraktive mølleaktier blev en lukket fest

Vestforsyning har nu solgt i alt 20 procent af aktierne i de seks vindmøller ved Gedmose, og det er 40 borgere, som ejer aktier for 300.000 kroner i gennemsnit, mens nye interesserede fik en lang næse. Pressefoto: Vestforsyning/Jens Bach

De nuværende 40 aktionærer har sat sig på de aktier for 4,8 millioner kroner i Gedmose Møllerne, som Vestforsyning har sat til salg. Og som giver en forrentning på 14 procent.

HOLSTEBRO: Ved motorvejens åbningsfest reklamerede Vestforsyning for aktier i de seks vindmøller i Gedmose, som har drejet siden januar - og som forrenter købsprisen med 14 procent om året.

Og frem til 3. december fik Vestforsyning ønsker om køb af fire gange så mange aktier, som der var til salg. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Men det er endt som en lukket fest. For Vestforsyning har givet de nuværende 40 aktionærer forkøbsret, og de har købt de aktier for 4,8 millioner kroner, som var til salg. Altså aktier for 120.000 kroner i gennemsnit.

Der er 20 procent af møllerne i en vindmøllepark, som først naboer og dernæst borgere i kommunen har ret til at købe. Da Vestforsyning første gang satte aktier til salg i Gedmose Møllerne, var der ingen større kampagne for aktierne. Og kun 12 procent eller aktier for 7,2 millioner kroner blev solgt til de 40 personer, som bød ind.

Med det seneste køb ejer de 40 personer nu aktier for 300.000 kroner i gennemsnit. De kan forvente et afkast på 42.000 kroner om året de næste 20 år i snit.

Usikkerheden i investeringen er begrænset, da der er tegnet serviceaftaler med Vestas, som også giver en slags garanti for elproduktionen.

Gedmose Møllerne

Der er A-aktier for 60 millioner kroner i Vestforsyning Vinds seks vindmøller i Gedmose. Vestforsyning ejer 80 procent, mens 20 procent er solgt til naboer og borgere.Møllerne har en vingediameter er 100 meter, og der er 125 meter til vingespids. Møllernes levetid er mindst 20 år.

Den årlige produktion for de seks vindmøller vil være cirka 45.600 mWh svarende til forbruget i cirka 10.000 husstande.

Ifølge en serviceaftale med Vestas skal møllerne kunne producere 97 procent af tiden. Ved lavere produktion betaler Vestas en kompensation.

Undren over udbud

- Det er klart, at vi er meget glade for den meget store interesse for vores vindselskab, men samtidig kan vi godt forstå, hvis nogen er ærgerlige over, at de ikke får de aktier, som de gerne ville have haft, siger Jørn Zielke, administrerende direktør for Vestforsyning, i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen (S) er glad for den store interesse.

- Vi må nu drøfte situationen i bestyrelsen, siger han.

Vestforsyning har tidligere afvist at oplyse noget om sammensætningen af de 40 aktionærer.

Byrådsmedlem Karsten Filsø (SF) undrer sig over, hvordan vindmølleaktierne i det kommunalt ejede Vestforsynings møller er havnet på så få hænder.

- Principielt burde aktierne jo blive spredt ud på så mange borgere som muligt. Jeg vil spørge ind til procedurerne for salget og til ejerkredsen. Jeg kender ikke Vestforsynings begrundelse, siger Karsten Filsø.

0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Annonce