x
Annonce
Kultur

Vestjyden har indbragt 133.000 til lokal forening

En lille figur kan gøre en stor forskel for en velgørende forening. Privatfoto
Salget af miniature-udgaven af Henrik Busk Andersens ”Vestjyden” har nu i alt genereret 133.000 kroner til foreningen Broen i Struer

Struer: Det blev gjort med behørig afstand for at undgå smitte af corona-virus, men taknemmeligheden var ikke desto mindre stor, da Hjerm Kunstgalleri torsdag eftermiddag kunne overrække en check på 33.000 kroner til Karin Houmann, der er formand for foreningen Broen i Struer, som hjælper udsatte børn til en aktiv fritid ved blandt andet at sørge for kontingent til sportsaktiviteter og udstyr.

Dermed har Hjerm Kunstgalleri med Karen Trelborg i spidsen nu doneret i alt 133.000 kroner til foreningen, og det hele sker på baggrund af salget af miniature-udgaven af Henrik Busk Andersens ”Vestjyden”, som i originalstørrelse blev indviet på havnen i Struer i februar sidste år. Efterfølgende var det muligt at købe en mini-udgave af figuren, og det blev aftalt, at al overskuddet fra salget skulle gå til Broen Struer. Og det har nu resulteret i i alt 133.000 kroner.

- Det er vi mega stolte af, siger Karen Trelborg.

- Det er fuldstændig fantastisk, at kunst også kan have sådan et ansigt, siger hun.

Annonce

Det er fuldstændig fantastisk at kunst også kan have sådan et ansigt.

Karen Trelborg, Hjerm Kunstgalleri

Stadig interesse

I alt har 224 købt en mini-vestjyde til 1500 kroner, og alle involverede, kunstneren selv, Hjerm Kunstgalleri og støberen, gør det fuldstændig non-profit. Salget fortsætter, og det håber Karen Trelborg at det vil længe endu.

- Rigtig mange har brugt den som gave, og jeg ved eksempelvis, at der findes en Vestjyden i både Paris og Bruxelles. Jeg tror, at figuren for mange repræsenterer deres eget ophav og deres rødder, og det vil de gerne have stående i form af en figur, siger hun.

Arbejdet med Vestjyden begyndte for nogle år siden. Henrik Busk Andersen har været fast kunstner hos Hjerm Kunstgalleri i flere år, og han fik på et tidspunkt lyst til at lave en skulptur i bronze, der kunne få betydning for vestjyderne, selv om han selv er fra Nordjylland.

- Han er en meget givende type, forklarer Karen Trelborg.

Om interessen for en mini-vestjyde var der, vidste hverken Hjerm Kunstgalleri eller kunstneren til at starte med, så der blev kun produceret 18 styk fra start, men de blev hurtigt revet væk, og der kom en lang venteliste.

Fra start havde alle de involverede været enige om, at projektet skulle have en social ansvarlighed, og derfor blev det valgt, at pengene skulle gå til Broen i Struer.

Og interessen fortsætter.

- Der kommer stadig folk hver uge, der er interesserede i at købe den. Vi kunne ikke have drømt om at vi kunne aflevere så mange penge til et godt formål. Det er virkelig en fantastisk ting at være del af. Jeg håber det fortsætter, siger Karen Trelborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

Annonce