Annonce
Erhverv

Vestjysk 'Cand. Købmand' er ny salgschef for Erhverv+

Ole Schmidt skal nu stå i spidsen for salget af annoncer til Jysk Fynske Mediers ugentlige erhvervsmagasin, Erhverv+. Foto: Johan Gadegaard
47-årige Ole Schmidt er ny salgschef for Jysk Fynske Mediers ugentlige erhvervsmagasin. Erhverv+ skal være der, hvor erhvervslivet mødes, lyder ambitionen.

BREMDAL: Man kan sige meget godt om Ole Schmidt, men hvis han selv skal høre det, så skal man snakke hurtigt, for han er en mand med fart på.

Altid i gang med at realisere en god idé og altid på vej ud til de kunder, som han holder af at snakke med.

- Jeg er vel ”cand. købmand”, siger han, da vi taler om hans karrierevej til den nye funktion som salgschef for Jysk Fynske Mediers fire regionale Erhverv+ magasiner.

Jo, der var da et par år på handelsskolen undervejs, men sælger er ikke kun noget, man læser sig til at blive.

- Min far var Danmarks yngste uddeler i dengang FDB - nu Coop - og senere blev han selvstændig bestyrer af først et og senere hen flere Carlsberg-depoter, så jeg var med ham ude med øl-bilen mange gange. Han lærte mig fra en tidlig alder, hvordan man gebærder sig over for sine kunder. For eksempel kunne telefonen ringe klokken halv et om natten, fordi et værtshus manglede en kasse rød sodavand, og så stod far op og kørte ud med den. Han vidste nemlig, at kundepleje og gode relationer er afgørende, fortæller Ole Schmidt.

Hans mor er bankuddannet og fik Ridderkorset for 44 års tro tjeneste, sidst som ansat i Vestjysk Bank, så Ole Schmidt har lært hjemmefra, hvordan man holder styr på pengene.

Den unge Schmidt junior fik læreplads i en sportsforretning i Lemvig og fandt ud af, at han lige som sin far havde talent for at være sælger.

- Jeg var i lære hos den for området legendariske håndboldspiller Mogens Bevensee. Vi solgte både sportstøj og herretøj, og jeg lærte hurtigt at ”læse” en kunde på 20 sekunder, siger Ole Schmidt.

Annonce

Ole Schmidt

Ole Schmidt er 47 år og bor i Bremdal i Struer Kommune.

Han beskriver sin uddannelse som ”cand. købmand”, med en mere formel uddannelse i detailhandelen, samt diverse uddannelser og kurser inden for ledelse, coaching og salg bag sig.

Efter 10 år som blandt andet førstemand i en sportsbutik blev Ole Schmidt i 2003 ansat som annoncekonsulent for De Midtvestjyske Distriktsaviser.

Kort efter ansættelsen blev distriktsaviserne sammenlagt med de lokale dagblade, og der blev Ole Schmidt først salgsleder for annoncekonsulenterne i Holstebro og siden 2006 salgschef for Mediehuset i Holstebro, Struer og Lemvig.

Med virkning fra 1. oktober er han nu salgschef for de fire ugentlige Erhverv+ magasiner, som udkommer hver torsdag sammen med de 13 dagblade i Jysk Fynske Medier, en af Danmarks største mediekoncerner.

Rivende udvikling

Efter at være blevet udlært fik han job hos Intersport i Struer, hvor han blev førstemand. Det blev til 10 år, inden han blev kontaktet og tilbudt et job som leder for en lokal ugeavis.

- Det var jeg en kort periode, indtil jeg i 2003 begyndte som annoncekonsulent på Midtvestjyske Distriktsaviser i Holstebro. Jeg blev ansat i januar, men få uger senere blev distriktsaviserne lagt sammen med De Bergske Blades dagblade, siger Ole Schmidt, som efter få år avancerede til salgsleder for de nordvestjyske dagblade og ugeaviser.

Det blev blot den første af mange organisatoriske forandringer i en mediebranche, som har været gennem en rivende udvikling siden årtusindskiftet.

- Vi har været gennem en transformation fra avis til mediehus, hvor kunderne ikke bare indrykker en annonce i et dagblad. Vi rådgiver kunderne om markedsføring i dagblade, ugeaviser, tillæg, magasiner, web og radio; vi henviser større kunder til vores bureau Step. Og vi har målrettede erhvervsprodukter, for eksempel profilaviser og -magasiner, og så er vi i stigende omfang vært for events, siger Ole Schmidt.

Tæt på kunderne

Som salgschef i Nordvestjylland har han været med til at bringe mediehuset tættere på lokalsamfundet.

- De lokale og regionale medier har en vigtig rolle i at skabe engagement i lokalsamfundet, også ved selv at være en aktiv medspiller. De lokale medier i Holstebro-området er for eksempel blevet vigtige samarbejdspartnere for stakeholders som TTH Holstebro, Musikteatret Holstebro, Turistaktørerne og naturligvis Handelsstandsforeninger og centre, forklarer Ole Schmidt.

Og medierne kan sagtens være tæt på kunderne.

- Jeg har altid haft et enormt godt samarbejde med chefredaktørerne og journalisterne. Vi har forståelse for begges vigtighed. Jeg kan godt have en mening om, hvad redaktionen skriver, men jeg går aldrig ind og blander mig i det. Journalisterne vil gerne fortælle om det, der går godt, men det er vigtigt, at man har respekt for, at uafhængige dagblade skal være med både til brylluppet og begravelsen, siger Ole Schmidt.

Erhverv+ har en positiv tilgang – et ønske om at inspirere og begejstre, og vi har et godt hold hele vejen rundt, som bare vil det her område, siger den nye salgschef Ole Schmidt. Foto: Johan Gadegaard

Ole Schmidt glæder sig til at arbejde mere med erhvervskunderne i rollen som salgschef for alle fire regionale Erhverv+ magasiner i Jylland og på Fyn.

- Erhvervsstoffet er et spændende område, som er i vækst. Jeg holder af både store virksomheder, og især af de små og mellemstore virksomheder, som har en passion og en kærlighed til deres produkt, og som ved hjælp af målrettethed og en respekt for bundlinjen vokser sig stærkere og stærkere. Det er netop sådan, at jeg også ser Erhverv+. Vi har en positiv tilgang – et ønske om at inspirere og begejstre, og vi har et godt hold hele vejen rundt, som bare vil det her område, siger Ole Schmidt.

Han glæder sig især til, at Erhverv+ i fremtiden vil være vært for flere events, hvor magasinet får en rolle som mediator og som den, der bringer erhvervsfolk sammen.

Blandt andet vil Erhverv+ under overskriften ”Business Live’19” være vært for et foredrag med forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt ved tre arrangementer i november. Samt mere lokale erhvervs-events. Det kan man læse mere om på www.erhvervplus.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce