Erhverv

Vestjysk gourmetkok tror på tillid frem for hakkeorden

- Når en elevtid med ansvar og albuerum får lov til at forme dig som kok, så tror jeg, at du fremadrettet, både bevidst og ubevidst, krydser veje med mennesker, der kan tilbyde dig selvsamme rammer. Derfor føler jeg mig stadig meget privilegeret over at have slået pjalterne sammen med mine to nuværende chefer, siger Kristian Corell om ejerne og søskendeparret bag Høfde4, Lene Grønlund og Steen Slaikjær. Pressefoto
Hvor mange kokkeelever er vant til kæft, trit og retning, har Kristian Corell oplevet frie rammer og tillid. Han har derfor ikke blot lært at få det bedste frem i råvarer, men også i mennesker.

BLÅVAND: Den vestjyske gourmetkok Kristian Corrells læremester var imod hakkeorden og to-do-lister:

- Kyl den latterlige seddel ud lige nu, var beskeden.

Hvor mange kokkeelever er vant til kæft, trit og retning, oplevede Kristian Corell frie rammer og tillid. Han har derfor ikke blot lært at få det bedste frem i råvarer, men også i mennesker – og dét har på blot to år ført til succes for Høfde4, lyder det i en pressemeddelelse.

- Havde min chef råbt og skreget af mig som kokkeelev, havde jeg nok selv gjort det samme den dag i dag, men det gør jeg ikke. Mit personale skal se mig som én af dem. Derfor skal jeg gå forrest og vise dem vejen – ikke gå bagved og sparke dem, siger Kristian Corell, som i dag er køkkenchef på det dansk-fransk brasserie Høfde4 i Blåvand ved Vesterhavet.

Spisestedet, der ligger på Danmarks første og eneste seksstjernede camping- og ferieresort, Hvidbjerg Strand Feriepark, fejrer to års fødselsdag her i juni – og Kristian Corell har siden første dag haft til opgave at glæde smagsløgene hos forventningsfulde gæster.

Dét ser ud til at lykkes, for i 2018, efter blot ét år på posten, sikrede han Høfde4 en førsteplads i kategorien "Gastronomi" til Campsite Award, som hvert år uddeler priser til campingpladser i hele Europa.

Kristian Corell har siden første dag haft til opgave at glæde smagsløgene hos forventningsfulde gæster. Dét ser ud til at lykkes, for i 2018, efter blot ét år på posten, sikrede han Høfde4 en førsteplads i kategorien "Gastronomi" til Campsite Award, som hvert år uddeler priser til campingpladser i hele Europa. Pressefoto

Et vigtigt team

- Som køkkenchef skal jeg jo sørge for, at vi holder niveauet, og dét gør jeg netop ved at inddrage mit personale og inspirere dem til at udfordre status quo. På den måde sikrer jeg mig, at de ikke blot yder deres bedste, men også er glade og føler sit hørt og værdsat, for jeg kan ikke undvære mit team.

I sine knapt fire år som kokkeelev på den tidligere restaurant Justesen i Varde var Kristian Correll under vingerne på Jacob Justesen – en stjernekok, som var stor modstander af strikse normer og skideballer.

- Nogle af Jacobs kokke lavede engang en to-do-liste over de ting, som jeg skulle nå på en dag, rengøring og sådan, men Jacob kunne slet ikke døje den liste: "Kyl den latterlige seddel ud lige nu", husker jeg, at han sagde, fortæller den 25-årige køkkenchef.

Den reaktion var for Kristian Corell udtryk for tillid – og sigende for hele hans tid i den hvide kokkeskjorte på Restaurant Justesen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig-Thyborøn For abonnenter

LTH er ude af pokalturneringen: En syngende lussing åbnede sæsonen

Holstebro

Stor materiel skade: To biler stødte sammen i kryds

Lemvig For abonnenter

Nu kan nye elever blive kørt til og fra friskole

Danmark For abonnenter

Carl Holst om balladen i Venstre: Jeg fik ret, men ikke min vilje

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Annonce