Annonce
Navne

Vestjyske Ann Christine udgiver pop-rap single i Tyskland - og det er bare begyndelsen

Ann Christine har netop udgivet singlen "MOOD" i Tyskland gennem Sony ATV Germany. - Det er pop-rap. Altså, jeg er ikke bage for at sige og synge, hvad jeg mener. Jeg er lidt sassy (nærmest "fræk", red.) og tør godt sige, hvad andre ikke siger højt om sex, stoffer, dating og alle de andre ufiltrerede ting, siger hun. Foto: Morten Stricker
I går udkom Ann Christines anden single, "Mood", i Tyskland, hvor hun også bor. Holstebro-pigen er i øjeblikket hjemme i det vestjyske for at besøge sin far, som har været med ind over alle Ann Christines nye numre, der er indspillet i Medley Studios i København.

Holstebro/Berlin: - Egentlig er jeg ikke ret god til tysk, siger Ann Christine Nygaard Sunesen og ler hjerteligt.

Det ville normalt ikke være en særlig opsigtsvækkende udtalelse fra en 28-årig vestjyde - men nu bor denne vestjyde altså i Berlin og har gjort det siden 2014.

- Ja, jeg ved det godt. Jeg burde lære tysk noget bedre. Men på mit arbejde taler folk engelsk, og min vennekreds består af flere nationaliteter, så vi taler også engelsk med hinanden, forklarer Ann Christine.

Annonce

Hendes arbejde - det, der giver smør på brødet - er som såkaldt content strategist for en virksomhed i Axel Springer-koncernen.

- Vi samler produkter fra mange lande på et website - sådan lidt á la Price Runner. Vores forretningsmodel er baseret på click. Jeg føler mig heldig, fordi jeg arbejder med kommunikation/marketing, for det kan jeg lære af og bruge i mit eget projekt, forklarer Ann Christine, hvis projekt også er hendes hjertebarn.


Jeg fik både en depression og led af en svær spiseforstyrrelse. Jeg flyttede til Berlin, da det var allerværst, men jeg havde en klar fornemmelse af, at jeg var nødt til at gøre noget selv - starte forfra et andet sted for at komme ud af det.

Ann Christine Nygaard Sunesen


Ann Christine er nemlig sangskriver, sanger og musiker. Og hun håber en skønne dag at kunne leve af det. Den drøm er slet ikke så usandsynlig endda.

For det første har hun skrevet sange til en stribe tyske kunstnere.

- Jeg er ikke "kendt" udadtil, men folk i branchen i Tyskland ved godt, hvem jeg er, fordi jeg har arbejdet sammen med anerkendte kunstnere og anerkendte producere, forklarer hun.

Pop, rap, r&b

Sidste år landede hun så også en kontrakt med Sony ATV Germany, hvilket er en blåstempling af talent.

Hendes nuværende projekt består af tre dele - eller rettere tre EP'er. Den første er på trapperne, og to af de tre numre fra den er allerede udgivet. "CCC" udkom i marts, og i går, den 16. april, kom "Mood" på gaden.

- Folk forventer, at man ligger i én bestemt musikgenre, men det behøver man da ikke. Udenfor mit eget projekt skriver jeg mest rendyrket kommerciel pop til andre. Men min første EP er pop-rap, den næste EP er pop med et twist af R&B og den sidste afspejler nok mest, hvem jeg er, nemlig singer songwriter med lidt country ind over, forklarer Ann Christine.

- Nogle af sangene afspejler vel min generations...hvad skal man kalde det...mislykkede søgen efter kærligheden. Vi vil gerne have kærligheden, men det er svært for os at give os hen til den. Det er så nemt bare at swipe videre. Jeg er selv en del af det, selvom jeg er udmærket tilfreds med min tilværelse, siger Ann Christine. Foto: Morten Stricker

Tilsammen fortæller de tre EP'er en historie.

- Det er lidt som et løg, hvor man piller flere og flere lag af for at komme ind til kernen. Den første EP er om de senere år, der hvor jeg foreløbig er endt på rejsen. Nummer to er mere følelsesladet og handler om kampene midtvejs, mens den sidste er kernen, den jeg virkelig er, forklarer hun.

Annonce

Musiker-barndom

Musikkarrieren har været undervejs i mange år, og har lige så stille boblet i den store gryde, mens smagen er kogt ind og er blevet fortættet.

Talentet er ikke kommet fra nogen fremmed. Ann Christines far, Bjarne Nygaard, er selv musiker og spillede blandt andet i mange år med Poul Krebs.

- Jeg er vokset op med en musiker-far. Jeg er faldet i søvn i mange tour-busser og har været med backstage ved masser af koncerter. Men far vidste faktisk slet ikke, at jeg kunne synge, før jeg var udvekslingsstudent i Chilie og en aften optog en video, hvor jeg sad og spillede guitar og sang. Den sendte jeg hjem til ham, fortæller hun med et smil.

Bjarne Nygaard blev overrasket over, hvor god datteren var, og hele hendes første projekt - der omfattede singlen "Drawn" i 2013 under kunstnernavnet Ann See og kulminerede med udtagelse til DR's Karrierekanonen, hvor hun nåede finalen i 2014 - foregik i samarbejde med hendes far.

Ann Christine

28 år, født i Aarhus, opvokset i Holstebro,

Gik på Rolf Krake Skolen, hvorefter hun i 10. klasse var udvekslingselev i Chile, Sydamerika, i et år.

2010-2012: Student fra IB Struer Statsgymnasium.

2013 - udgav sin første single "Drawn".

2014 - i finalen i DRs Karrierekanonen under kunstnernavnet Ann See.

2014: Flyttede til Berlin, hvor hun stadig bor.

Arbejder som content strategist i Springer-koncernen - og skriver sange til sig selv og andre kunstnere.

Indgik i 2020 en kontrakt med tyske Sony ATV.

Udgav 16. april den anden single, "Mood", fra sin kommende EP, der er indspillet i Medley Studios i København. "Mood" udkom via Sony ATV Germany, RecordJet, ADRI Independent Records og Initiative Musik.

- Min far også er med på det nye projekt, selvom jeg har et tysk team nu. Far og jeg mødtes sidste år i Medley Studios i København, hvor han har studie, og hvor han var med ind over alle numre til den nye EP, forklarer hun.

Annonce

Var slet ikke klar

Dengang i 2013-2014, hvor karrieren blev sat på skinner, kom det hele for hurtigt og for voldsomt for Ann Christine.

- Jeg var slet ikke klar til det. Man skal være ret stærk både fysisk og psykisk for at klare sig i musikbranchen. Pludselig var jeg i finalen i Karrierekanonen og skulle spille min første koncert på SPOT Festival i Aarhus - ikke kun for et almindeligt festivalpublikum, men også for anmeldere og producenter, siger hun.

Faktisk blev Ann Christine ret syg.

- Jeg fik både en depression og led af en svær spiseforstyrrelse. Jeg flyttede til Berlin, da det var allerværst, men jeg havde en klar fornemmelse af, at jeg var nødt til at gøre noget selv - starte forfra et andet sted for at komme ud af det, fortæller hun.

- Om jeg har en uddannelse? Næh, jeg er en rigtig hustler. Men jeg er hele tiden fokuseret på at blive bedre til det, jeg gerne vil, nemlig at skrive sange. Corona har været hård ved musikbranchen, men samtidig har pandemien åbnet dørene til noget nyt, som for eksempel at jeg via Zoom har arbejdet med folk fra hele verden. Senest har jeg siddet og skrevet sange med folk fra Nasville og USA, fortæller Ann Christine. Foto: Morten Stricker

I dag mener Ann Christine, at den hårde tid har givet hende nogle dyrt købte, men alligevel gode erfaringer, hun kan bruge af.

- Som kunstner gør det ikke noget, at jeg er blevet lidt ældre end 20 år, for nu har jeg nogle historier i bagagen, som  jeg kan dele ud af, siger hun og tilføjer, at hun håber, at hendes historie måske kan hjælpe andre, der kæmper med dagligdagen.

Annonce

Berlin-Vestjylland

I dag bor hun i en lille lejlighed i det charmerende Kreuzberg-kvarter, som er hjemsted for mange studerende og kunstnere.

- Jeg er glad for Berlins diversitet. Det er en kreativ og sprudlende by, og det er det første sted, jeg har følt mig helt hjemme. Jeg er jo også blevet voksen, mens jeg har boet der, og har skabt mig en vennekreds, der er min "familie", siger hun.

Vestjylland er dog ikke glemt.

- Opbakning hjemme fra betyder utrolig meget - det vestjyske forlader aldrig én, heller ikke efter mange år i udlandet. Og det er bare så dejligt at være på besøg hos min far lige nu - jeg har jo ikke været i Holstebro siden før den første corona-nedlukning, fortæller Ann Christine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce