Annonce
Debat

Vestjyske uddannelsestilbud skal understøtte det lokale erhvervsliv

Morten Flæng. Pressefoto

Læsebrev: Alle skal have mulighed for at udnytte og udvikle deres evner, uanset deres postnummer. Derfor skal vi sikre gode muligheder for uddannelse i hele landet.

Vi mener, at uddannelsestilbuddene i højere grad bør understøtte det lokale behov. I Vestjylland, hvor vi har mange produktionsvirksomheder, skal vi derfor blandt andet tilbyde uddannelser, som matcher efterspørgslen fra erhvervslivet.

Støberitekniker-uddannelsen ved UCH er et godt eksempel på dette. En del af uddannelsen skal i dag tages i Sverige, da det endnu ikke er muligt på en dansk erhvervsskole. Derfor arbejder støberivirksomheden Vald Birn i Holstebro nu sammen med UCH om at få godkendelse til, at hovedforløbet på sigt også kan tages på UCH. Det er netop sådanne muligheder, vi skal være bedre til at få øje på og gribe.

Tidligere havde studerende mulighed for at uddanne sig ved VUC-afdelinger i blandt andet Varde, Ebeltoft og Grindsted, men i sommeren 2019 måtte otte VUC-afdelinger i yderområderne dreje nøglen om på grund af den tidligere regerings mangeårige besparelser på uddannelsesområdet. I dag må de studerende i stedet tage til større byer som Esbjerg, Aarhus eller Vejle for at uddanne sig. Det er den helt forkerte vej at gå.


I sommeren 2019 måtte otte VUC-afdelinger i yderområderne dreje nøglen om på grund af den tidligere regerings mangeårige besparelser på uddannelsesområdet.


Hvis vi udelukkende handler ud fra, hvor vi kan få mest undervisning for pengene, ender vores uddannelser med at klumpe sig sammen i landets større byer. Det er kortsigtet at tænke på den måde, fordi uddannelse, beskæftigelse og bosætning uløseligt hænger sammen. Vi har naturligvis brug for gode uddannelsesmuligheder i hele landet, og derfor er placeringen af uddannelser nødt til at være politisk styret.

I Socialdemokratiet vil vi sætte en ny retning og have nærheden tilbage. Knap hver anden dansker bor uden for de større byer. Vores land er altså ikke større, end at det også uden for byerne må være muligt at skabe udvikling og muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce