Kultur

Vi elsker 90'erne afslører navne - men ikke spillesteder

Coolio, der fik et megahit med "Gangsta's Paradise" i forbindelse med filmen Dangerous Minds, er at finde på "Vi elsker 90'erne" næste år. Arkivfoto: Scanpix

Holstebro: Kan du lide "Gangsta's Paradise" eller "God is a DJ", så er der mulighed for at høre numrene på en scene næste år - et sted i Danmark...

"Vi elsker 90'erne", der endnu ikke har meldt ud, om Holstebro for fjerde år i træk vil indgå i turnéplanen, afslørede tirsdag eftermiddag nogle af næste års hovednavne. Rapperen Coolio, Maxi Jazz fra Faithless og boybandet East 17 er offentliggjort, og navnene kommer med et stemmeseddel:

- Vi lover det største, dyreste og vildeste "line up" nogensinde. Hvilket kræver en del af værtsbyerne. Så dette er en stemmeseddel, hvor I kan tilkendegive, hvilke byer, I gerne vil have, vi besøger, skriver Vi elsker 90'erne på Facebook.

Hovedmanden bag festivalen, Riffi Haddaoui, har tidligere rost Holstebros afvikling af koncerterne, men samtidig understreget, at der er brug for flere gæster, hvis byen skal kunne hamle op med de større byer.

- Nu vil vi se tiden an i to til tre uger og dernæst finde ud af, om Holstebro giver mening for os. Der er ingen tvivl om, at hele "Vi elsker"-karavanen elsker Holstebro, byens gæstfrihed og så videre, så vi må håbe og krydse fingre for, at byen også er på turnéplanen i 2020, sagde han for en uge siden til avisen.

Faithless - God is a DJ

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Kultur For abonnenter

Bogkassen anbefaler: Når historierne tappes fra evighedens tønde

Bøger: Hvis man er til lyrik, er Einar Már Gudmundssons nye digtsamling ”Til rette vedkommende” en lise for sjælen. Hvis ikke man er til lyrik, skal man se at blive det i en fart. For denne lille, sansende og smukke bog er det tåbeligt at snyde sig selv for. ”Til rette vedkommende” er Gudmundssons fjerde digtsamling gennem 28 år som succesrig forfatter. Romanerne har fyldt mest. Det var også for en roman, ”Universets engle”, at han i 1995 blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris. Alligevel er Einar Már ifølge eget udslag mest glad for digtene. Han mener i øvrigt ikke, der er så stor forskel mellem prosa- og lyrikgenrerne. Lyrik skal rumme en historie, siger han, og prosa skal også være poetisk. Den holdning præger forfatterskabet, både når der digtes, og når der skrives prosa. ”Til rette vedkommende” er nok den lyseste, den letteste, den mest livsglade af Einar Már Gudmundssons fire digtsamlinger. Ikke på den måde, at digtene er uden dybde eller alvor - tværtimod. (Manden er jo islænding ...). Men fordi digtene trods tvivl, trods skygger og understrøm rummer en dejlig livsglæde. En samling digte - eller for den sags skyld en stor, episk roman - ville ikke være Gudmundsson, hvis ikke der var et glimt i øjet og en række underfundige formuleringer, der er alt for spændende eller smukke til bare at blive læst. Gudmundsson kræver tanker hos læseren. Alt andet er umuligt. Som når han skriver: Hvis du tapper historier fra evighedens tønde giver jeg kaffe på benzintanken og viser dig forstadskvartererne, småbyerne som sover og småbyerne som holder sig vågne, sindets udkanter, fodgængertunneller og baghaver, byen bag ved tiden ... En smuk strofe, ganske typisk for den nye digtsamling. Den kredser om mennesket i universet, den rummer klare eksistentielle emner - og den skildrer et samfund i evig forandring. Som når digtet fortsætter: Kaffebarerne, hvor kopperne dampede af digte/antikvariaterne som nu er forsvundet/excentrikerne som er døde/og det lille hus på skråningen/som for længst er borte ... Sådan er det jo. Det er en digters skildring af et samfund, der udvikler sig. Og under udviklingen også mister noget. Tiden er ikke til excentrikere - eller skæve eksistenser - og ikke til et lille hus på en skråning.

Annonce