Annonce
Debat

Vi er fælles om ansvaret for at sikre vækst og gøre området attraktivt

Lars Stampe. Pressefoto

Læserbrev: I Dagbladet mandag den 7. juni beskriver Lars Hedegaard Nielsen i artiklen ”Stor fyringsrunde er afløst af hård kamp om medarbejderne” om Vald. Birns Jernstøberi, der står og mangler dygtige medarbejdere - og fortæller, at der er hård kamp om at tiltrække disse.

Med en ledighed i Holstebro-området på 2,8 procent er vi nærmest i fuld beskæftigelse. Det så vi også i forbindelse med finanskrisen i 2008.

Der steg beskæftigelsen også - og afløstes af mangel på arbejdskraft.

Annonce

Denne gang er det gået hurtigere med opbremsningen. Corona-pandemien resulterede i den hel store nedlukning af samfundet i 2020.

Takket være de massive kompensationer og hjælpepakker, der hurtigt blev søsat for at undgå flest mulige menneskelige omkostninger af coronaen, er vi kommet hurtigt i gang med samfundet igen, især fordi det har sikret sunde virksomheders kapacitet og parathed her ved åbningen af samfundet.

I Nordvestjylland har vi altid haft evnen til komme stærkere ud af en krise og måske endda endnu stærkere denne gang, fordi størstedelen af produktionsapparatet ikke har lidt skade under lukningen.


Det er særdeles vigtigt, at vi alle ser os ind i et tæt samarbejde på tværs af alle mulige aktører, og at vi ikke strides, men samles, at vi skaber og giver plads, så vi bliver ved med at være et attraktivt område, som nye borgere ønsker at flytte til.Så ja, en af de store udfordringer denne gang er, at der rundt omkring mangler akut kvalificeret arbejdskraft. Løsningen om netop denne udfordring må være vores sammenhold - og derfor vil jeg arbejde ihærdigt for, at vi gør fælles front i Holstebro Kommune sammen med det øvrige Nordvestjylland for at sikre den fortsatte vækst, der kan sikre økonomien til vores erhvervsmæssige, sociale og kulturelle opgaver, gennem skabelsen af et solidt grundlag af kvalificerede mennesker og medarbejdere.

Vi har værktøjerne klar. Vores uddannelsessteder er godt funderede, vi har et af Danmarks bedste Sprogcentre, UCH og VIA udvikler og uddanner i takt med den tid, vi lever i.

Vores kultur vedligeholdes og udvikles lige fra Musikteatret og Odin Teatret til alle de frivillige kulturelle foreninger.

Det er særdeles vigtigt, at vi alle ser os ind i et tæt samarbejde på tværs af alle mulige aktører, og at vi ikke strides, men samles, at vi skaber og giver plads, så vi bliver ved med at være et attraktivt område, som nye borgere ønsker at flytte til.

Vi er fælles om ansvaret for at gøre det, internt og på tværs af politiske partier og sammen med ledere fra såvel erhvervslivet som fra idræts-og kulturlivet.

I Holstebro vil vi sikre tryghed gennem udvikling - når vi løfter ansvaret på tværs af partier sammen med erhvervslivet - skabes der dråber af kultur i alt .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Christian Eriksen er stabiliseret efter kollaps på banen: - Flere spillere og tilskuere græd

Kultur For abonnenter

Håndsprit står klar til festival: - Det er mere sikkert her end i Bilka

Kultur

Bogbussen kører igen til august

Annonce