Annonce
Struer

- Vi er her, og vi vil gerne hjælpe

Tommy Stoltz Olsen kan mærke effekten af myndighedernes opfordring til at holde sig væk fra overfyldte venteværelser hos lægen. Nu frygter han bare, at der vil være patienter, som afholder sig fra at gå til lægen, selv om de måske burde gøre det med andre, alvorlige symptomer end den højaktuellle corona-smitte. Privatfoto
Nu bliver det nemmere at få kontakt med lægen - uden at skulle ind på klinikken.
Annonce

Struer: Tommy Stoltz Olsen, som har privatpraktiserende lægepraksis i Bredgadecentret i Struer, kan konstatere, at myndighedernes opfordring til patienterne om at holde sig væk fra overfyldte venteværelser har virket efter hensigten.

- Det har været den helt rigtige opfordring. Jeg vil gerne rose myndighederne. Det kunne nok ikke være gjort meget bedre, mener han om de generelle forholdsregler, der er taget i forbindelse med bekæmpelsen af den verdensomspændende corona-pandemi i Danmark.

Og i hans egen praksis, som bliver drevet i et samarbejde med tre kolleger, har de kunnet mærke effekten.

- Antallet af patienter, som kommer ind på klinikken, er nok faldet til det halve, vurderer han.

Samtidig er antallet af telefon-konsultationer så vokset, og for en uges tid siden fik en af Tommy Stoltz Olsens kolleger, Jesper Krogsøe, etableret mulighed for at få gennemført en video-konsultation hos en af de tre læger, som er tilknyttet Struer Lægehus.

- Det er en rigtig god mulighed, mener Tommy Stoltz Olsen, som fortæller, at praktiserende lægers landsorganisation i dag eller i morgen vil gøre det nemmere.

- Vi får et mere tilgængeligt system. Det bliver lidt nemmere at bruge for patienterne, vurderer han og anser det for et godt alternativ til det personlige møde med patienten.

- Det bliver noget, de fleste vil kunne bruge på deres telefon, vurderer han og erkender så også, at nogle vil blive koblet af.

Vi får et mere tilgængeligt system. Det bliver lidt nemmere at bruge for patienterne.

Tommy Stoltz Olsen, privatpraktiserende læge, Struer

Annonce

Skal endelig henvende sig

- Dem kan vi da heldigvis tale i telefon med, og når jeg taler med de mange, jeg kender i forvejen, er det ikke så stort et problem. Men er det nogen, vi ikke kender så godt, eller måske helt nye patienter, der henvender sig, er det personlige møde selvfølgelig altid det bedste, hvis det er muligt - og videomødet så det bedste alternativ, siger han og forsikrer, at der altså stadigvæk er mulighed for en tæt kontakt med den vanlige lægepraksis.

- Vi er her, og vi vil gerne hjælpe, forsikrer han og understreger, at der stadigvæk er mulighed for hjælp til andre lidelser end den højaktuelle infektion med coronavirus og udbrudene af Covid-19.

- Er der mistanke om Covid-19, henviser vi til infektionsmedicinsk afdeling i Herning, og så er det sygehusene, der tager over, forklarer han, og det er i den forbindelse, der er risiko for en overbelastning af hele det danske sundhedsvæsen.

- Men det skulle jo nødigt afholde folk med andre, alvorlige symptomer fra at henvende sig til lægen for at få hjælp. De skal endelig henvende sig, siger Tommy Stoltz Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce