Annonce
Lemvig

Vi er ude på naturens præmisser

Jyllandsakvariet er et af de firmaer, der laver rigtig mange ture som sælsafari, og indehaver Michael Madsen ser meget gerne retningslinjer for havturisme. Arkivfoto: Henrik Vinther Krogh
Michael Madsen fra Jyllandsakvariet vil hilse retningslinjer for havturisme velkommen
Annonce

Lemvig: Miljøstyrelsen vil nu have et sæt retningslinjer for havturisme i Danmark for at sikre, at den stigende interesse ikke går ud over sæler, delfiner og marsvin for eksempel.

Det synes indehaveren af Jyllandsakvariet i Thyborøn, Michael Madsen, er en god idé. Hans virksomhed har masser af sælsafarier og andre ture ud i naturen for at opleve den, og han ser gerne, at man beskytter dyrene på denne måde.

- Det er med at finde balancen mellem at opleve dyrene og beskytte dem. Og det er jo også i alles interesse, for hvis der bliver for megen uro og larm, så forsvinder de dyr, vi gerne vil se, siger Michael Madsen.

Annonce

For tæt på sæler og delfiner

Michael Madsen oplever også behovet for retningslinjer.

- Folk skal jo vide, hvad de har med at gøre. Vi ser jo andre fartøjer komme alt for tæt på sælerne, og nu ser vi ofte delfiner i Limfjorden, som der er nogle, der jagter for at få en oplevelse. Men mange ved ikke, hvad de har med at gøre, og de stresser dyrene. Vi har været på kurser, så når vi er på sælsafari, så kan vi aflæse dyrenes reaktion. Det er også en erfaring, vi har fra mange ture. Vi kan se på dyrene, når de tager det roligt, eller de synes, vi er for tæt på. Vi er ude på naturens præmisser, så derfor skal vi respektere de dyr, som vi gerne vil opleve, siger han.

Annonce

En hyler i en fiskekasse

Der er i dag en stærkt stigende interesse for at opleve naturen.

- Men kommer du fra København og ikke har erfaring i det, kan du jo ikke vide, hvad du skal gøre, og hvornår du kan gøre skade. Et oplagt eksempel er sælungerne - de såkaldte hylere. Man skal vide, man ikke skal gå hen til dem, og hunden skal naturligvis heller ikke stå tæt på og gø. En hyler kan ligge et par døgn, før moderen kommer, og det skal man ikke blande sig i. Det værste eksempel havde jeg for nogle år siden, da en tysk familie kom til os med en hyler i en fiskekasse. Det er jo helt galt, men man skal vide det.


Vi er ude på naturens præmisser, så derfor skal vi respektere de dyr, som vi gerne vil opleve

Michael Madsen, indehaver, Jyllandsakvariet


Ejgil Andersen, forstfuldmægtig i Miljøstyrelsen, vil sætte nogle retningslinjer sammen med Danmarks Naturfredningsforening, Dyrenes Beskyttelse, Friluftsrådet og repræsentanter for erhvervet for naturturisme. Han forventer, reglerne kan være på plads i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tyv stak af med bådmotor

Lemvig

Mystiske felter set fra luften

Struer

Magiske koncerter på plænen

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce