Danmark

Vi gør noget godt for sundhedsvæsenet - at påstå noget andet er forkert

Jane Heitmann

Kritik: Avisen Danmark bragte for nylig et længere interview med Britta Schall Holberg, som ikke mener, at Venstre er "der, hvor hun synes, det skal være. " Hun begrunder sin kritik ved at nævne en række nedskæringer, blandt andet i sundhedsvæsenet. Britta skal naturligvis være velkommen til at være utilfreds med Venstre, hvis det er sådan, hun har det, men præmissen er ganske enkelt faktuel forkert. Lad mig indledningsvist nævne, at en svensk tænketank sidste år vurderede det danske sundhedsvæsen som Europas tredjebedste sundhedsvæsen. Kun overgået af Schweiz og Holland.

Venstre har haft regeringsansvaret i omkring 14 af de sidste 18 år. Også i den periode har Britta Schall Holberg bidraget med en vigtig indsats som medlem af Folketinget.

Det er helt forkert, at male et billede af et sundhedsvæsen, som er ramt af massive nedskæringer. Siden folketingsvalget i 2015 er sundhedsvæsenet løftet med over seks milliarder kroner ekstra.

Britta Schall Holberg harcelerer bl.a. over "to-procents-besparelses-krav" i sundhedsvæsenet. Hvad Britta Schall Holberg dog helt glemmer at nævne er, at regeringen har valgt at afskaffe produktivitetskravet på sygehusene fra 2019. Produktivitetskravet er et krav, som har eksisteret, siden Poul Nyrup Rasmussen var statsminister, og nu har regeringen - med Venstres sundhedsminister Ellen Trane Nørby i spidsen - valgt at fjerne dette besparelseskrav. Det har høstet megen ros.

Mit budskab til Britta Schall Holberg er derfor, at det er helt fair at have den holdning til Venstres politik, som man nu engang har. Og der er bestemt ting i sundhedsvæsenet, der kan og skal blive bedre. Det er jo derfor, at vi i Venstre ønsker en reform af sundhedsvæsenet, så vi bl.a. gør op med geografisk ulighed og sikrer endnu bedre behandlingsmuligheder for f.eks. ældre patienter med kroniske lidelser. Men lad fakta være fakta. Og at påst,å at Venstre ikke prioriterer det danske sundhedsvæsen, er ganske enkelt ikke korrekt.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Brydebol fik sin godkendelse trods nabo-protester: Vi gør det for at mindske lugtgenerne

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Erhverv

Grundfos om tidlig pension: - Det er et farligt spor at gå nedad

Med 4.500 ansatte i Danmark er Grundfos en af de helt store arbejdspladser, og koncernchef Mads Nipper har nøje fulgt dannelsen af en ny regering. Den kommende statsminister Mette Frederiksens (S) løfte om at finde en løsning, så nedslidte kan trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, er den største bekymring for Grundfos-chefen. - Der er lavet mange reformer på det danske arbejdsmarked i de seneste år, og det er en væsentlig grund til, at vi har den velstand, som vi har i dag. Jeg har stor sympati for dem, som reelt er nedslidte, men det er et farligt spor at gå nedad at sige, at vi de facto skal have en tidligere tilbagetrækning, siger Mads Nipper. Han mener, at det er muligt at skabe en brugbar løsning ude på de enkelte virksomheder. - Vi har rigtigt mange kolleger, der er godt oppe i 60'erne, og som slet ikke har lyst til at trække sig tilbage, selvom de stået ved maskiner hele deres liv. Vi kan finde nogle fleksible modeller, så de kan arbejde i et lidt lavere tempo. At trække dem helt ud er farligt, for det er mennesker, der skaber en masse værdi, siger Mads Nipper. Til gengæld er han tilfreds med udsigten til, at flygtninge, der mister deres opholdsgrundlag, kan blive i Danmark, hvis de allerede er i fast arbejde. - Vi har en del flygtninge og har taget opgaven på os med at uddanne og dygtiggøre de mennesker. Hvis de skulle sendes tilbage, ville det være hovedrystende håbløst for virksomheden og for Danmark som samfund, siger Mads Nipper.

Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce