Lemvig

Vi har fået tre forskellige begrundelser

Advokat Henrik Lindebod: Det har spillet ind, at varmeværkets rådgiver har oplyst, at konstruktionen har været brugt i mindst 10 andre tilfælde. Foto: Morten Stricker
Højesteret har afværget en skandale med sin dom, mener advokaten i varmeværk-sag

Nørre Nissum: - Vi kan nu konstatere, at vi ved tre retsinstanser har fået tre forskellige begrundelser for ikke at pålægge Lemvig varmeværk at tilbagebetale de indbetalte engangsbeløb.

Sådan lyder en kommentar fra advokat Henrik Lindebod, efter Højesteret tidligere på ugen frifandt Lemvig Varmeværk i den sag, Henrik Lindebod havde anlagt på vegne af fire varmeforbrugere i Nørre Nissum.

Baggrunden var en strid om det engangsbeløb, forbrugerne i Nørre Nissum skulle indbetale til at udligne gælden, da varmeværkerne i Lemvig og Nørre Nissum fusionerede.

Henrik Lindebod har haft sagen i både byretten, landsretten og Højesteret, og hver gang er Lemvig Varmeværk blev frifundet.

- Landsretten begrundede sit resultat med, at Energitilsynet havde accepteret en forrentning af pristillægget. Under sagsforløbet i Højesteret blev det påvist, at det havde Energitilsynet ikke, og i øvrigt var Energitilsynet af den opfattelse, at der ikke kunne kræves en forrentning. Højesteret har med en særdeles besynderlig begrundelse fundet, at man godt kan arbejde med fiktive renter og indføre et horisontalt lighedsprincip og ser helt bort fra et vertikalt lighedsprincip, lyder en skriftlig kommentar fra advokaten.

Han mener, at Højesterets begrundelse er i direkte strid med hvile i sig selv-princippet, som hele varmeforsyningslovgivningen hviler på. Dermed er den efter hans opfattelse også i strid med lovgiverens intentioner.

- Desværre tror jeg, det har spillet ind, at det er oplyst af Lemvig Varmeværks rådgiver, at han i mindst 10 andre tilfælde har anvendt den fusions-konstruktion, som også er anvendt her i området. Uanset hvad Højesteret har tænkt, kan det hermed konstateres, at en fjernvarmefosynings-skandale er blevet afværget, slutter hans svar.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce