Lemvig

Vi holder fast i traditionen

Dan Hviid Nielsen fik overrakt 25 års fortjenstmedaljen af viceborgmester Kenneth Bro (S). Foto: Benny Gade

Flere steder er tendensen, at de årlige nytårsparoler i beredskabsforbundene bliver droppet, men i Nordvestjyllands Brandvæsen bliver de bevaret - også i årene fremover

Lemvig: Mens både Falck og flere af de kommunale beredskaber dropper den årlige nytårsparole, så har Nordvestjyllands Brandvæsen valgt at gå en anden vej.

- Det er en god tradition, som vi skal holde i hævd, sagde viceborgmester i Lemvig, Kenneth Bro (S), da han deltog i nytårsparolen i Harboørecenteret for et halvt hundrede lokale brandfolk i Thyborøn, Lemvig og Bækmarksbro.

Kenneth Bro sidder i bestyrelsen for Nordvestjyllands Brandvæsen og har været med til at bestemme, at nytårsparolerne skal fortsætte.

- det er en mulighed for, at vi også i politisk regi kan hilse på de brandfolk, der sikrer os i hverdagen, sagde han.

For tre år siden fusionerede brandvæsenerne i Lemvig, Holstebro, Struer og Skive Kommuner og blev til det fælles Nordvestjyllands Brandvæsen, der har hovedsæde i Struer.

- Det betyder, at der allerede er blevet længere mellem os, for vi holder jo vore møder i Struer. Derfor er det godt at kunne mødes her og sige tak for indsatsen i årets løb, sagde Kenneth Bro.

Fusionen af det lokale brandvæsen var problematisk, for mens man i Lemvig havde et kommunalt brandvæsen, var det Falck, der var købt til at varetage brandbekæmpelsen i både Holstebro og i Struer kommuner. Her er det også Falck, der sørger for at ansætte de frivillige brandfolk, der skal bruges i beredskabet. Beredskabschef Claus Bo Nielsen lagde på nytårsparaden ikke skjul på, at han ikke er tilfreds med den måde, som Falck behandler de frivillige. Blandt andet har Falck besluttet at droppe de årlige nytårsparader i både Struer og Holstebro, hvilket gør det svært for brandledelsen at få en passende lejlighed til at takke de frivillige for indsatsen.

- Derfor har vi spurgt Falck, om vi måtte få lov til at holde nytårsparaden for deres folk, og det har vi fået lov til. Derfor kunne vi lørdag holde nytårsparade i beredskabets kontor i Holstebro, og søndag gjorde vi det samme i Struer, siger Claus Bo Nielsen.

- Det har nemlig stor betydning, at vi har mulighed for at sige tak for indsatsen den ene gang om året. I gør en stor indsats, og i får reelt ikke nogen stor løn for at gøre det, indrømmede Claus Bo Nielsen overfor de tilstedeværende, frivillige brandfolk. Derfor værdsatte han også den frivillige ånd, der driver de lokale brandvæsener i dag.

I alt blev der uddelt ét 25-års tegns samt tre 20-års tegn i forbindelse med nytårsparaden. Blomsterne blev overrakt af Else Kirk Filsø. Foto: Benny Gade

Fint fra start

Generelt vurderede han, at det tvær-kommunale samarbejde er kommet godt fra start.

- Vi har nu drevet Nordvestjyllands Brandvæsen i tre år. Mens man andre steder har haft problemer med driften og politisk er gået fra hinanden, så er det gået rigtigt godt i vores område. Der er styr på økonomien, vi har gennemført de brandsyn, vi skal, og vores sagsbehandlingstid på myndighedsopgaver er på 14 dage. Derfor lever vi op til alle de mål, vi har sat os, sagde Claus Bo Nielsen.

Bo Hviid Nielsen sørger for at forevige broderen Dan sammen med de øvrige, der har fået fortjensttegn. Foto: Benny Gade

Travlt år

Generelt har det været et travlt år, for den tørre sommer har givet anledning til flere naturbrande end tidligere. Derfor kunne Claus Bo Nielsen fortælle, at Nordvestjyllands Brandvæsen i 2018 rykkede ud til 826 opgaver, hvilket er 13 procent flere end året før.

Lemvig-området mærkede dog knap så meget til sommeren, men med 116 udrykningen er der dog tale om en mindre stigning i forhold til året før.

I forbindelse med nytårsparaden blev der også uddelt fortjenstmedaljer til de frivillige, der har været aktive i mange år. Dan Hviid Nielsen, Thyborøn, fik således overrakt 25 års fortjenstmedaljen, mens tre andre fik overrakt 20 års tegn. De tilfaldt Kent Oehlenschläger, Thyborøn, Tommy Bjerg Andreasen, Thyborøn, samt Ivan Harbo Stefansen, Bækmarksbro.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce