Annonce
Lemvig

Naboer: - Vi kan ikke få beviset på hvorfor masten skal stå her

Et foto fra da vi skrev om, at naboer ikke var hørt om den kommende 42 meter høje mast på Nissumvej. Her var det Mads Snabe og Peder Risom, der repræsenterede naboerne. I denne artikel har Mads Snabe Henrik Steinecke Nielsen meldt sig. Arkivfoto: Benny Gade
Naboer klager til Naturklagenævnet over placeringen af en 42 meter høj mast i Nørlem
Annonce

Nørlem: Indtil videre er det afgjort, at en 42 meter høj mast fra TDC skal rejses på hjørnet på Nissumvej 31 ved den gamle skole og børnehave i Nørlem, hvor kommunens STU nu har til huse.

Men det er naboerne absolut ikke tilfredse med. De har derfor tænkt sig at klage til Naturklagenævnet over den afgørelse.

- Vi har gjort indsigelse mod, at masten skal placeres lige der, og vi har nu fået at vide, at det er den placering, der er valgt. Vi kan bare ikke få baggrundsmaterialet for, at det netop er her, masten skal være, og om der ikke var andre steder, den stod lige så godt uden at skulle genere så mange naboer, siger Mads Snabe, der er formand for Andelsboligforeningen på Frejasvej.

Også de to grundejerforeninger på Odinsvej og Frejasvej er imod at få den høje nabo.

Annonce

Hvilken cirkel

Mads Snabe og Henrik Steinecke Nielsen, som bor på Frejasvej, har undersøgt sagen nærmere og forsøgt dialog med både Telcon, der planlægger masten for TDC, og Lemvig Kommune. De mener ikke, de får de oplysninger, som de gerne vil have, og som er baggrunden for at vælge netop denne placering.

- Der var tre placeringer i spil. Der var den her, så på Baldersvej og på adressen Moeskjærvej 2. På Baldersvej skal den naturligvis heller ikke stå, da der også er naboer. Vi har så fået at vide, at dækningen er bedst fra Nissumvej, og så er den placering valgt. Masten skal stå inden for en cirkel, men vi kan ikke få den cirkel vist, så vi eventuelt selv kunne finde en anden og bedre placering, siger Mads Snabe.

Annonce

Hvor er dokumentationen

De to mener, det må være rimeligt, der fremlægges en dokumentation for, at det er opstillingen på Nissumvej, der vælges. Men den kan de ikke få.

- Det fremgår af sagen, at ingen naboer vil blive generet af synet af den 42 meter høje mast inde fra deres huse. Nogle vil kunne se den fra haven.

- Det er simpelthen ikke korrekt. Adskillige vil kunne se så høj en mast gennem vinduet, siger Henrik Steinecke Nielsen, der mener, at det vil påvirke huspriserne i området, at man skal have sådan en høj mast som nabo.


Vi kan bare ikke få baggrundsmaterialet for, at det netop er her, masten skal være, og om der ikke var andre steder, den stod lige så godt uden at skulle genere så mange naboer

Mads Snabe, formand for Andelsboligforeningen på Frejasvej


De fremfører også, at erfaringen fra Lemvigs vestby med den høje mast ved Lemvigbanen er, at den støjer, når det blæser kraftigt.

Annonce

Bevoksning?

De er også uforstående over for, at man i sagsfremstillingen skriver, at bevoksning vil sløre masten.

- Det kan jo ikke skjule en 42 meter høj mast, og i øvrigt må der slet ikke være ret høj bevoksning ved det vejkryds på grund af oversigtsforholdene for trafikken.

De to ved ikke, om der er nogle økonomiske interesser, der er med i sagen.

- TDC betaler jo for at have masten stående. Er det derfor, kommunen vælger sin egen grund til det i stedet for at placere masten på en privat grund, spørger de to repræsentanter for naboerne.

De to er også usikre på det kommende 5G netværk, som kan blive en af de ting, masten skal bruges til i fremtiden.

- Det må rimeligt, at vi kan få svar på vore spørgsmål, når man vil presse os til at blive naboer til sådan en mast. Det står også i papirerne, man kan ringe og få svar hos Telcon. Men når man ringer, får man ikke svar, og man føler nærmest, at man er til besvær, og hvorfor man dog bruger tid på det, siger Mads Snabe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce