Annonce
Lemvig

Fiskeriminister i Lemvig: - Vi må lytte til kravet om et klimavenligt erhverv

Et par hundrede deltog i Fiskerikonferencen. Foto: Morten Stricker
Fiskeriminister Mogens Jensen talte ved Fiskerikonferencen på Isværket i Lemvig
Annonce

Lemvig: - Der er meget at være stolt af i dansk fiskeri, og det at fortælle de gode historier er en del af at hæve det image, som vi gerne vil - også for at få flere unge til at vælge fiskeri-erhvervet.

Fiskeriminister Mogens Jensen var fredag sidst på dagen til Fiskerikonference på Isværket i Lemvig arrangeret af Fiskeritidende og Vestjysk Bank, og det var med flere hundrede deltagere.

Men ministeren mente også, at fiskeriet selv skulle være bevidst om, at der i befolkningen er et ønske og et krav om, at erhvervet er klimavenligt og skånsomt.

Derfor skal det fortsat undgås, at der smides fisk over bord, og det dur heller ikke, der er mange fiskeredskaber, som kasseres, og som ikke kommer med i land.

- I kender selv til affald i havet med al den plastik, der ender her. Vi skal fokusere på det grønne område, opforderede Mogens Jensen på konferencen, som havde som tema at tale fiskeriets image op.

Mogens Jensen forklarede, at regeringens mål er, at erhvervet skal være bæredygtigt og miljøvenligt, men også økonomisk bæredygtigt. Han opfordrede til en dialog, som vil gøre, at man er fælles om at nå i mål.

- Fiskeriet er et vigtigt erhverv for Danmark. Ikke blot er det kolossale eksport-indtægter, men det er også et erhverv, der skaber arbejdspladser i de dele af landet, som ofte betegnes som udkantsdanmark, vandkantsdanmark, eller hvilket udtryk, man nu bruger.

Mogens Jensen kom naturligvis ind på den udfordring, det er med den uafklarede Brexit.

- Vi er så godt forberedt, som vi kan være, men alligevel er fremtiden usikker, fordi vi ikke ved, hvordan det ender. Det er en situation, hvor vi må stå sammen i EU for at sikre fiskeriet.

Derfor ville Mogens Jensen heller ikke lige nu fokusere på at få løst problemet med de hollandske bomtrawlere i danske farvande.

- Vi vil øge kontrollen, og vi er i dialog med hollænderne, som også siger, de vil respektere de regler, vi har i Danmark på det område. Men vi skal ikke tage den kamp lige nu, hvor vi har behov for, at vi står sammen i EU for at løse Brexit-problemet. Det må så komme bagefter, sagde ministeren.

På konferencen kåredes Årets Fisker, som blev Frank Theodorsen fra Langeland, der får prisen for sin kamp for og tro på fiskeriet i Østersøen.

Fiskeriminister Mogens Jensen på Isværket i Lemvig. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Annonce