Annonce
Danmark

Vi skal beskytte trosfriheden i bekæmpelsen af en islamisk politisk ideologi

Debat: Hvis du endnu ikke har set lyset, så kan du jo gå i kirke på søndag. Skulle du være så uheldig, at præsten snakker sort, så fortvivl ikke. Regeringen er på vej med et forslag om at alle prædikener skal oversættes til dansk.

Det er naturligvis for at forhindre formørkede kræfter i at forkynde had og vold på fremmedsprog ind i parallelsamfund. For ikke at diskriminere, så tager regeringen lige hele kirkeligheden med i sin rigide lovtænkning. Man begrænser derved trosfriheden for alle, i forsøget på at bekæmpe en smal islamisk politisk ideologi.

Statsministeren vil ikke vil garantere, at rigsfællesskabets sprog bliver undtaget. Man vil således ikke længere kunne afholde gudstjenester på f.eks. færøsk, uden, for egen regning, at skulle oversætte ordlyden til dansk.

Annonce
Rasmus Elkjær Larsen, På Kant, Danmark

Det kommer også til at ramme det tyske mindretal i Sønderjylland, gudstjenester på grønlandsk, det jødiske fællesskab, katolikkerne for ikke at nævne den opblomstring af små og store migrantkirker, som nu ikke længere kan forkynde kristendommen på div. modersmål, uden at skulle transkribere prædiken til statens gennemsyn og godkendelse.

I praksis bliver det vel så slut med at invitere Desmond Tutu til sommerkonference samt bringe videohilsner fra fjerntliggende missionsindsatser, og hvad mon der egentlig sker, når en areligiøs medarbejder på statens afdelingen for Godkendt Tro og Tale, sidder med en oversat prædiken fra Swahili, hvor en prædikant forkynder noget ala at “Faderen har ofret sin eneste søn på et kors...”?

Jeg er med i første række, når det handler om at bekæmpe mørket fra voldsparate ideologier, der opfordrer til vold og social kontrol. Vi ved jo godt det drejer sig om få islamistiske arnesteder. Lad os kaste lyset på dem, så ikke vi betaler med trosfriheden i jagten på hadprædikanterne. Grundloven tillader ikke at diskriminere, men vi kan godt forholde os konkret til dem, der bekæmper vores danske værdier uden at træde trosfriheden under fode for hverken jøder, muslimer eller kristne.


Jeg er med i første række, når det handler om at bekæmpe mørket fra voldsparate ideologier, der opfordrer til vold og social kontrol. Vi ved jo godt det drejer sig om få islamistiske arnesteder. Lad os kaste lyset på dem, så ikke vi betaler med trosfriheden i jagten på hadprædikanterne.


Vi må hjælpes ad, så ikke regeringen igen træffer forhastede beslutninger, og jeg håber at kirkeminister Joy Mogensen samt socialdemokratiets kirkeordfører Julie Skovsby vil frafalde et så indgribende forslag, og sammen med Folketinget finde målrettede veje til at bekæmpe det egentlige problem: En politisk islamiske ideologi der bekæmper den danske samfundsmodel.

Annonce
Annonce
Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Lyt: Simba Hansens jagt på sin redningsmand og sit navns betydning

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Annonce