Annonce
Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Mandag var der første spadestik til første etape af Klimatorium med mange forventningerne til fremtiden. Dem stiller to borgere spørgsmålstegn ved, fordi vedtægterne nu er ændret i Foreningen Klimatorium, efter de gamle ikke kunne godkendes. Foto: Johan Gadegaard
Formanden for Foreningen Klimatorium mener ikke, at ændrede vedtægter vil betyde noget for, at andre vil involvere sig i Klimatoriums fremtid
Annonce

Lemvig: Der er ændret i vedtægterne for Foreningen Klimatorium, som Christian Bastholm og Herman Balle skrev i et læserbrev i onsdagens avis, hvor de påpegede, at Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand ikke har meldt ud om det. Det vil påvirke mulighederne for at andre virksomheder til at deltage i projektet, som jo er målet, og som er grundlaget for etape 2, som er næste skridt i Klimatorium, efter det var første spadestik til etape 1 i mandags.

Foreningen Klimatorium er den forening, hvor de - forhåbentlig, mener initiativtagerne - kommende medspillere og deltagere i Klimatorium vil være medlem, og i dag er det naturligt nok kun Lemvig Kommune go Lemvig Vand & Spildevand, der er medlemmer, da de er de eneste aktører i Klimatorium på nuværende tidspunkt. Men de nye barberede vedtægter vil ikke gaven dette arbejde med at finde medvirkende virksomheder, mener Christian Bastholm og Herman Balle.

Jørgen Nørby er formand for Foreningen Klimatorium, og han erkender, at der er lavet nye vedtægter, efter de gamle ikke er godkendt af Ankestyrelsen.

- Vi sendte vedtægterne ind til bedømmelse i Ankestyrelsen, fordi vi ville være sikre på, at de var lovlige med hensyn til kommunens for Lemvig Vand & Spildevands engagement i foreningen. Vi fik så at vide, at der var formuleringer, som ikke kunne godkendes, og derfor har vores advokat ændret dem, så de nu er godkendt. Det var godt, vi selv sendte vedtægterne ind, så vi kunne få det kontrolleret, frem for det blev påpeget på et senere tidspunkt, hvorefter det så skulle ændres. Det ville jeg have haft det skidt med, siger Jørgen Nørby, der ikke kan se det spektakulære i, at man ikke decideret har offentliggjort ændringerne af vedtægterne.

- Det er der normalt ikke mange, der interesserer sig for, og man har jo kunnet følge det i dagsordenen for bestyrelsesmøderne i Foreningen Klimatorium. Men dem er der jo så selvfølgelig nok ikke mange, der følger med i, siger Jørgen Nørby.

Han mener - modsat de to kritikere - ikke, at de ændrede vedtægter ændrer på mulighederne for foreningen i at skaffe flere medlemmer.

- Vi har et projekt, der er bakket op af kommune, region, Folketing og EU, og vi har en finansiering på i alt 1,2 millioner kroner fra Folketinget, som gør, at vi ikke med det samme skal tvinge interesserede medlemmer i at betale et større beløb for at være med. I løbet af det næste års tid eller to er jeg sikker på, vi vil få samarbejder med interessenter, som vil være med i arbejdet omkring Klimatorium. Vor opgave er at samle dem og være katalysator, og vi vil få langt flere medlemmer end de to, der har skullet starte det, siger Jørgen Nørby.

Han uddyber, at det ikke foreningen, der ejer etape 1, som nu er ved at blive bygget.

- Det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand. De må ikke leje ud til andre, men andre må godt bruge deres lokaler, når der er medarbejdere, der samarbejder omkring forskning på Klimatorium. Det er, når etape 2 kommer, der flytter medarbejdere og virksomheder hertil med medarbejdere. Det vil være et privat initiativ, som ikke kommer kommune og forsyningsselskabet ved, da de ikke må investere i noget, der skal lejes ud, siger Jørgen Nørby.

Christian Bastholm og Herman Balle mener modsat Jørgen Nørby, at de ændrede vedtægter vil få den konsekvens, at Klimatorium ender med at være en administrationsbygning for kommunen og Lemvig Vand & Spildevand, fordi vedtægterne nu er for stramme til, at der er interesse fra andre virksomheder i at være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce