Annonce
Danmark

Vi skal passe på Haastrup, Bjergsted og Borris

Debat: ”Hvordan kommer landsbyers fællesskaber gennem en krise?”. Det var temaet for Årets Landsby i år, for landsbyer kan være sårbare over for kriser, og efter det corona-år, vi har haft, så er de lokale fællesskaber vigtigere end nogensinde før. Lad mig derfor starte med at sige tillykke til vinderen, Haastrup på Fyn, men også til de andre finalister.

Jeg nærer selv en stor kærlighed til min egen hjemstavn, fiskerlejet Lild Strand i Thy, men er man i byen, kommer man dårligt længere væk fra hovedstaden. Jeg kender derfor alt til de problemer, som man oplever ude i landdistrikterne, hvor skoler lukker, butikker forsvinder, og hvor der er langt til både den nærmeste læge og politibetjent.

Simon Kollerup

Heldigvis er landdistrikterne fyldt med virksomme mennesker og stærke fællesskaber. Her venter man ikke på, at løsningerne kommer til en, man skaber dem selv. Det gør man i Haastrup, hvor købmandsparret Anne og Kent Gregersen står for daglig vareudbringning, så ingen glemmes og overlades til sig selv. Det gør man i Bjergsted gennem daglig fællessang, og i Borris hvor digitale fællesspisninger for en stund har overtaget de fysiske rammer.

Annonce

Eksemplerne bekræfter virkelysten i vores små byer, men selvfølgelig med forventningen om, at staten ikke trækker sig væk, men derimod satser på små lokalsamfund som Haastrup, Bjergsted og Borris.

En af mine vigtigste opgaver som erhvervsminister er at sikre et Danmark, som ikke knækker over. Et Danmark, hvor der er lige muligheder for at skabe sig en familie, en karriere og det liv, man ønsker sig, uanset hvilket postnummer man bor i.


En af mine vigtigste opgaver som erhvervsminister er at sikre et Danmark, som ikke knækker over. Et Danmark, hvor der er lige muligheder for at skabe sig en familie, en karriere og det liv, man ønsker sig, uanset hvilket postnummer man bor i.


Af helt konkrete løsninger, håber jeg på, at flere inden for få år har fået mulighed for at låne til et hus eller opstart af en virksomhed på landet. Og i stedet for at nedprioritere støtten, som den tidligere regering, så skal vi fastholde og styrke hjælpen til lokale projekter og ildsjæle.

Det er nemlig helt afgørende, at vi ikke glemmer landdistrikterne, når vi kommer på den anden side af corona. Vi må ikke begå de samme fejl, som man gjorde under finanskrisen, hvor det var de små byer og ufaglærte, som betalte regningen. Derfor vil jeg være særligt opmærksom på landdistrikterne. For det er byer som Haastrup, Borris og Bjergsted, som får Danmark til at hænge bedre sammen.

Annonce
Annonce
Lemvig

Politi: Kig efter Oline i udhuse og haver

Lemvig For abonnenter

Politiet på besøg med fotovogn: Uddelte to klip og 16 bøder  på Strandvejen

Lemvig

800.000 kroner til kunstprojekt i tre mindre byer

Lemvig For abonnenter

Elever viftede med flagene da de sagde farvel til skoleleder

Debat For abonnenter

Regions-flertal smækkede døren: Informationsmøder ingen erstatning for at udelukke ildsjælene

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Danmark For abonnenter

EU-lande presser Ungarn i LGBT-debat

Holstebro

Barn på halvandet år havde 19 huller - hvor godt børster du dit barns mælketænder?

Vestjylland

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Danmark

Ny dille på stranden giver livredderne sved på panden: - Det tager kun tyve sekunder at drukne

Lemvig

Eftersøgningen efter Oline fortsætter nu med helikopter

Lemvig For abonnenter

Han har været med, siden gymnasiet blev bygget: Stopper efter 40 år - og det skal nok blive godt

Lemvig

To varmeværker fik opbakning til fusionsplanen: Nu går vi videre

Annonce