Annonce
Lemvig

Vi skal snart have mere hyldeplads

Thomas Henriksen (til venstre) og Peter Mortensen ?vandt torsdag aften prisen som Årets Guldkants-?iværksætter ved et prisshow i København. Pressefoto

For anden gang i år hentede eGastro og Slagter Mortensen en prestigefyldt pris. Det glæder indehaver, der tidligere end ikke havde vundet en vingummibamse.

Begejstringen og glæden var stor hos bagmændene i eGastro, Thomas Henriksen og Peter Mortensen, da de torsdag aften vandt Ivækst-prisen som Årets Guldkantiværksætter. Den uddeles til den person eller virksomhed, der står som et fremragende eksempel på, at Udkantsdanmark og vækst sagtens kan gå hånd i hånd.

»Det er fuldstændigt sindssygt. Det begyndte med, at der var 20.000 virksomheder med, hvoraf 637 blev nomineret til en pris. Og nu står vi her som vindere af en af de syv priser, der blev uddelt,« siger Thomas Henriksen, der dog har en enkelt lille bekymring.

»Vi skal snart have noget mere hyldeplads til alle de priser, vi har vundet,« siger han med et stort smil på læben.

Annonce

Det er nemlig anden gang i år, virksomheden vinder en prestigefyldt pris. Første gang var i slutningen af oktober, hvor Slagter Mortensen blev kåret som Danmarks bedste slagterbutik.

Kåringen fandt sted ved en ceremoni i Codan Huset i København torsdag aften. Her var branchefolk samlet til festen, og prisen som Årets Guldkantiværksætter var den anden pris, der blev uddelt.

I første omgang troede Thomas Henriksen dog ikke på, at eGastro ville vinde.

»Vi kunne se på prisuddelerens læber, at han ikke lagde an til at sige E. Men i stedet sagde han så vores navne i stedet,« siger Thomas Henriksen og tilføjer, at prisoverrækkelsen blev markeret med konfettiregn.

»Vi er jo bare fra Lemvig, så vi har ikke prøvet at være på den røde løber før,« siger Thomas Henriksen beskedent.

Også hans kompagnon, Peter Mortensen, glæder sig over prisen.

»Jeg har aldrig vundet så meget som en vingummibamse, og nu har jeg vundet to priser i år, Det er helt vildt,« siger han.

Med prisen som Årets Guldkantiværksætter hylder erhvervsprotalen Ivækst iværksættere og vækstvirksomheder deres rollemodeller. Det er den gode iværksætterhistorie og ikke kun økonomiske nøgletal, der afgør, hvem der skal op på sejrsskammelen til prisuddelingen, skriver portalen på sin hjemmeside.

Portalen er sponseret af blandt andet Google, ASE og Deloitte. Thomas Henriksen vil bruge prisen til at sende en tak til kunderne, der har bakket op om virksomheden.

»Vi har Danmarks bedste kunder, som er meget loyale og hele tiden vender tilbage til os. Det kan vi også se på dem, der har stemt på os. Det er udelukkende en pris, der er uddelt via stemmer på nettet, og jeg tror vi også har fået stemmer fra folk, der ikke kender os,« siger Thomas Henriksen.

Selv om der nu er kommet to store priser hjem på hylden hos eGastro og Slagter Mortensen de seneste par måneder, så hviler virksomheden ikke på laurbærrene.

Forberedelserne med at sende kasser ud med jule- og nytårsmenuerne er i fuld gang.

»Vi er blandt andet i gang med at forberede en fem-retters nytårsmenu, som vores kunder nu kan bestille. Desuden er vi også godt i gang med at pakke til vores julemenuer, hvor der er stor efterspørgsel vores økologiske juleand,« siger Thomas Henriksen, der blandt andet skal sende en del kasser af sted til kunder i Østjylland og København.

Peter Mortensen gættede på, at der ind til fredag formiddag var tikket omkring 200 lykønskninger ind som sms'er på hans telefon.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce