x
Annonce
Erhverv

Vi skal være vedholdende i at fortælle om mulighederne i Lemvig

Henrik Thygesen er overrasket over, at unge står for en meget stor andel af flytninger fra Lemvig mod især Aarhus. Arkivfoto: Johan Gadegaard
En bedre mobilitet og billige huspriser kan være årsagen til, at der har været en stigning i antallet af borgere, der flytter fra Holstebro til Lemvig, siger udvalgsformand

Lemvig: En øget mobilitet og bedre infrastruktur.

Det er nogle af svarene på, hvorfor det tilsyneladende er lykkedes Lemvig Kommune at gøre sig mere attraktiv over for borgere i Holstebro gennem de senere år.

Både generelt og blandt de 25-34 årige er antallet af tilflyttere fra Holstebro til Lemvig været stigende. Og formanden for famillie- og kulturudvalget peger på mobilitet, infrastruktur samt boligpriser som nogle af de mulige årsager.

- Der er ikke så langt fra Holstebro til Lemvig, og flere siger, at en time er grænsen for at pendle. For mit eget vedkommende vil jeg så have mulighed for at pendle til Herning eller Gødstrup, siger han.

- Desuden tror jeg, at boligpriserne i Lemvig Kommune er attraktive. Her er der mulighed for at få mange kvadratmeter og måske også med en god udsigt til en pris, der kan konkurrere med prisen på et rækkehus i Holstebro, tilføjer han.

Til gengæld har Lemvig måttet erkende, at det næsten udelukkende har været unge 18-25 årige, der står bag flytningerne mod især Aarhus i de senere år. Henrik Thygesen er overrasket over, at andelen af unges flytning mod de store universitetsbyer er så stor, som den er.

- Nogle gange har jeg en fornemmelse af, at der er en trend blandt de unge, at de skal til Aarhus, inden de har besluttet sig for, hvad de vil studere. Men det lyder som en voldsomt tal, at så mange søger mod Aarhus, og vi har også en interesse i, at der er nogle der bliver tilbage i Lemvig, siger udvalgsformanden.

Han peger blandt andet på regeringens målsætning om, at 30 procent af en ungdomsårgang i 2025 skal vælge en håndværksmæssig uddannelse. Her håber han, at nogle af de unge, der vælger at blive i Lemvig Kommune, vælger at tage en håndværksmæssig uddannelse.

- Men vi må også erkende, at flere gerne vil ud i verden og at en bolig uddannelse også er attraktiv. Men dem vil vi også gerne have tilbage til Lemvig, og vi kan håbe, at de vil have i tankerne, at Lemvig har været et godt sted at være barn og vokse op, og at de unge vil give det videre til deres børn, siger Henrik Thygesen.

Kommunen har blandt andet gjort sig lækker over for unge med forskellige charmeoffensiver og arrangementer. Blandt andet har man lavet netværksmøder i forbindelse med håndboldkampe i blandt andet København og Aarhus og der er også netværk for fraflyttede lemvigere i flere byer. De skal være med til at gøre opmærksom på fordelene ved at vende tilbage til Nordvestjylland, når de unge er færdige med deres uddannelse.

- Men vi arbejder mod en trend i hele landet, hvor de unge søger mod de store byer, og det er den måde, vi har indrettet os på i landet. Jeg tror på, at vi kan få flere tilbage, men det kræver, at vi skal være vedholdende med at fortælle om mulighederne her, siger Henrik Thygesen.

"Her er der mulighed for at få mange kvadratmeter og måske også med en stor udsigt til en pris, der kan konkurrere med prisen på et rækkehus i Holstebro"

Henrik Thygesen, formand for familie- og kulturudvalget i Lemvig Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Politiet jagtede bil i Klosterheden

Lemvig

Kommunen går fortsat fri af corona

Lemvig

Kendte navne til klimamøde for børn

Annonce