Annonce
Lemvig

Vi vil give en oplevelse

Susanne Lund og Tommy Bomholt Gay vil give kunderne oplevelsen af at gå i gartneriet og selv udvælge sig blandt de mange farver som for eksempel af stedmoderblomsterne her. I baggrunden den tidligere ejer, Erik Østerby Pedersen. Foto: Johan Gadegaard.

Gartneriet Lemvig åbner onsdag med nye ejere, der kan fortælle om en forretning, hvor kunderne kan gå ud i drivhusene og selv vælge deres planter.

Lemvig: - Vi vil gerne give kunderne en oplevelse.

Det er hovedbudskabet fra Susanne Lund og Tommy Bomholt Gay, som i morgen onsdag åbner Gartneriet Lemvig på Ny Sønderbjerg.

De sidste måneder har de bygget det tidligere Gartneriet Sønderbjerg om, så man nu kan slå dørene op til en helt ny slags forretning i Lemvig. Her udnytter man, at det er et gartneri i produktion, som er en del af virksomheden. Det betyder, at kunderne kan gå omkring i hele gartneriet og se planterne, der enten er klar til køb, eller som er på vej. Der bliver produceret 300.000 potter med planter i gartneriet om året, og lige nu er der tusinder, der står i blomst klar til at blive handlet. Det er lige nu stedmoderblomster, men mange andre planter er på vej i de kommende uger og måneder.

- Man kan gå ind i drivhuset og se farvespillet. Så får man et overblik over alle de farvemuligheder, der er, og man kan finde lige netop den farve og den størrelse, man gerne vil have. I de andre drivhuse har vi andre planter af enhver slags, som man også kan gå rundt blandt og vælge ud af - eller bare tage oplevelsen af at se på dem. Det skulle gerne være en god oplevelse at være i et gartneri i produktion.

Ud over gartneriet er der indrettet butik med krukker, kurve, potter, vaser, og hvad der ellers hører til i en forretning for blomster og indretning. Der er lys og servietter. Der er gaveartikler med vin, specialøl, chokolade og lækkerier. Gave-markedet er et af de områder, Gartneriet Lemvig vil satse meget på.

- Vi håber med tiden at kunne få flere lokale varer med i den afdeling. Vi har haft travlt med at blive færdige til åbningen, men vi har mange idéer, der skal føres ud i livet. En af dem er at få kontakt til leverandører af lokale produkter, som vil passe godt i en butik med gave-idéer, siger Susanne Lund.

Blomster-binding har tidligere været en del af gartneriet, og det bliver det nu igen. Camilla Lykke Thomsen er i Lemvig en kendt blomsterbinder, og hun starter i Gartneriet Sønderbjerg.

- Vi vil sælge buketter med mere til fester og begravelser - og til at pynte op i hverdagen derhjemme. Også her satser vi på høj kvalitet.

Susanne Lund og Tommy Bomholt Gay købte gartneriet af Erik Østerby Pedersen. Ham har de lavet en tre-årig aftale med, så han i de første år tager sig af produktionen, så gartneriet stadig har gavn af hans mange års erfaring på området.

- Vi skal ikke selv uddannes som gartnere i de tre år, men selvfølgelig lærer vi noget af ham, så vi får indsigt i produktionen, og vi har en fornemmelse af, hvad det går ud på og kan deltage i arbejdet til daglig. Hvad der så sker om tre år, må vi se til den tid, siger Tommy Bomholt Gay.

Der vil også være et havecenter, men det bliver ikke klar til åbningen onsdag.

- Det venter vi et par uger med, da vejret heller ikke er til havecentret endnu. Det kommer selvfølgelig snart og så vil vi have træer, buske, frugttræer og ikke mindst roser hjemme. Vi vil gerne være kendt for roserne, så vi vil have 80 forskellige sorter. Vi har her fra starten læggekartofler, spagnum og muld for eksempel, da det jo er noget af det, der først skal bruges. Så kommer planterne, når vi bliver helt klar, og vejret er bedre til at komme i haven. Pladsen gør, at vi ikke kan have et havecenter med alt for meget forskelligt, men vi vil kunne skaffe det hjem, som kunder efterlyser, og som vi ikke lige har, siger de to ejere.

De har ansat Ketty Olesen til at være ansvarlig for havecentret.

Tommy Bomholt Gay kommer fra en stilling som mangeårig butikschef i Kvickly Lemvig, hvor også Susanne Lund var ansat.

- Vi havde været der i mange år, og vi havde talt om, vi gerne ville prøve noget andet. Vi har haft meget i overvejelse, men da vi så muligheden for at overtage gartneriet her, slog vi til. Det var en mulighed for at lave noget lokalt, og vi kunne se nogle udviklingsmuligheder i en virksomhed, som gik godt i forvejen.

Det har vist sig, at ombygningen til det nye gartneri, havecenter og butik var mere omfattende, end de lige havde forestillet sig. De skulle sikre sig, at butikken blev lukket af, så temperaturen var en anden end i drivhusene, for nu at tage en af de rigtig store opgaver. I dagene op til åbningen var der masser af håndværkere, så man kunne blive klar.

- Men vi når det. Vi vil have åbent alle syv dage i ugen frem til 1. juli, hvor der jo er mest travlt. Fra 1. juli og frem til november lukker vi så om søndagen, indtil vi åbner op igen hele ugen for julehandlen. Vi vil naturligvis først og fremmest være en forretning for de lokale. men det vil jo ikke gøre noget, hvis rygtet om den breder sig lidt længere væk, så vi også får kunder derfra, som kan få oplevelsen af den, siger Susanne Lund og Tommy Bomholt Gay.

Når de starter, vil der være ni ansatte i Gartneriet Sønderbjerg.

Gartneriet Lemvig åbner onsdag morgen 8. marts, og der er reception fredag den 10. marts 14-17.

Annonce
Susanne Lund og Tommy Bomholt Gay ved det nye indgangsparti til butikken i Gartneriet Lemvig. Foto: Johan Gadegaard.
Der er travlhed op til åbningen af Gartneriet Lemvig onsdag. Foto: Johan Gadegaard.
Den tidligere ejer af Gartneriet Sønderbjerg, som nu hedder Gartneriet Lemvig, Erik Østerby Pedersen, bliver i virksomhedne som leder af produktionen, så man kan udnytte hans mange års erfaring de næste tre år. Foto: Johan Gadegaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce