Lemvig

Vi vil være gode ambassadører for Lemvigegnen

Christina Lund og Kim Lauridsen føler et ansvar for at være med til at at gøre Lemvig attraktiv. Foto: Johan Gadegaard
Christina Lund og Kim Lauridsen føler et ansvar for at være med til at at gøre Lemvig attraktiv

Lemvig: Som tilbageflyttere til Lemvig har Christina Lund og Kim Lauridsen tænkt sig at fungere som ambassadører for egnen, hvor de kan påvirke venner og bekendte fra andre dele af landet.

- Vi kan invitere dem hertil, så de ved selvsyn kan se hvor dejligt, her er, og at det er et godt liv, man kan leve, selv om det ikke er i storbyerne. Og hvis de ikke har lyst til at bo her, så kan det være, de kommer som turister, og det er jo også til gavn for området, siger de.

De har fulgt Lemvig Kommunes arbejde med at få flere tilflyttere. Og Christina Lund har også skrevet læserbrev om det.

- Det er fint nok, Lemvig har fået ambassadører i de store byer, som skal øge interessen for at få nogle til at flytte hjem igen. Men det går ikke, uden der er arbejdspladser. Og her kniber det meget med akademiske arbejdspladser. Det er vigtigt, at virksomhederne bliver bevidste om, at de har brugt for akademikere, og at der så er noget at flytte hertil for, når man også skal have et arbejde, siger hun.

Christina Lund og Kim Lauridsen har ikke tænkt sig at komme som tilflyttere og straks pege fingre og kritisere.

- Vi har også et et ansvar. Vi har tænkt os at involvere os. Vi vil gerne gøre en indsats i foreninger, fodboldklub, måske skolebestyrelse, eller hvor der nu viser sig at være en mulighed. Vi vil også gerne være med til at påpege over for politikerne, hvad der kan være godt, hvis man vil have unge familier hertil. For eksempel undrer det os, at det ikke står skrevet, at daginstitutionerne skal have så megen økologisk mad som muligt. Hvis der er nogen, der gør det, så er det noget, daginstitutionen selv sørger for. De burde stå som et krav til alle daginstitutioner, når man som interesseret tilflytter læser, hvad kommunen står for. Det betyder rigtig meget for unge familier, hvis børn er et og alt.

Og så savnes mødesteder.

- Vore forældres generation mødtes i hjemmene. Vores generation mødes ude. Så der mangler noget café-liv, hvor man kan tale med andre. Vi har den fordel, at vi kender nogle fra dengang, vi boede her, og vi har familie. Men det har de fleste nye tilflytterei kke, og de vil savne mødestederne

Men der er mange roser til Lemvigegnen allerede. Da parret skulle have Sylvester passet, var dagplejen et ønske. Her fik de straks en plads, og da det efter kort tid viste sig ikke at være det rigtige match, så fik man en ny dagplejemor på et par timer.

- Det er service, som man ikke kan forvente i store byer, hvor man kan komme til at køre meget langt for at få sit barn passet.

Og så er der kulturen, hvor de har blik for de kulturelle fyrtårne.

- Og du skal endelig skrive, at Lemvig Bibliotek er et fantastisk sted. Det er fremragende og langt over, hvad man kunne forvente med masser af arrangementer og tilbud og mødested for mange.

Det er fint nok, Lemvig har fået ambassadører i de store byer, som skal øge interessen for at få nogle til at flytte hjem igen. Men det går ikke, uden der er arbejdspladser. Og her kniber det meget med akademiske arbejdspladser. Det er vigtigt, at virksomhederne bliver bevidste om, at de har brugt for akademikere, og at der så er noget at flytte hertil for, når man også skal have et arbejde.

Christina Lund, tilbageflytter

0/0
Annonce
Lemvig

For sent at lave om - yngste skolebørns skoledag bliver ikke ændret

Lemvig For abonnenter

Kvinder mødes til grin, tåhylere og sved på panden

Lemvig

Færre deltagere løb stafet rundt om søen

Lemvig For abonnenter

Godt med motion i den friske luft

Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Lemvig For abonnenter

Politikere afkrævet svar: Hvornår renses høfde 42 op?

Lemvig

Helmig meldte afbud til Haze - nu er afløser klar

Annonce