Erhverv

Vibeke rykker ind i den gamle bank med sin butik

Her - midt i Vemb - hvor Jyske Bank for år tilbage holdt til, åbner Vibeke Bundesen snart en forretning med garn og stof samt en gaveshop, hvor kunderne får mulighed for at få trykt og broderet navne på blandt andet håndklæder, hagesmække, jakker og t-shirts. Foto: Ninna Pirchert
Den 26. april åbner 44-årige Vibeke Bundesen sin nye forretning med navnet I Centrum, der som navnet antyder ligger midt i Vemb. Det gør hun efter at have flyttet den gamle forretning, Broderihuset, som altså får nyt navn og udvidet sortiment.

Vemb: 44-årige Vibeke Bundesen har besluttet sig for at leje sig ind i den bygning, der tidligere husede Jyske Bank på hovedgaden i Vemb, for at åbne sin nye forretning.

Hendes nye lokaler, som hun har lejet sig ind i med forkøbsret, rummer 350 kvadratmeter fordelt på både stueplan og førstesal. Efter at banken lukkede og rykkede ud, har modebutikken Spar Dame senest brugt lokalerne som lagerplads, men efter at dametøjsbutikken blev solgt, blev den tidligere bankbygning ledig.

Mere om Vibeke Bundesen

Vibeke Bundesen er oprindeligt fra Lemvig, men hun har boet i Vemb i snart 15 år.

Det var kærligheden, der førte hende til Vemb: Hendes mand Uffe, der arbejder som kølemontør, er nemlig vokset op i Vemb.

Parret bor midt i byen sammen med de to sønner, Frederik på ti år og Nikolaj på otte år.

- I Vemb kender alle hinanden, og man kan ikke gå i brugsen uden at møde nogen, man kender. Det kan jeg godt lide, fortæller Vibeke.

Hun har siddet i dagpleje- og skolebestyrelser de seneste ti år.

- Men når der er valg til maj, siger jeg stop, siger Vibeke, der gerne vil koncentrere sig om sin nye forretning.

Farvel til natarbejde

- Og så opstod muligheden for at flytte herop, og jeg tænkte, at skulle det være, skulle det være nu, siger Vibeke og forklarer, at Broderihuset udvider sortimentet, og flytter i de nye lokaler. Med udvidelsen følger også et nyt navn til butikken, I Centrum.

- Navnet har butikken fået, fordi den ligger i centrum af Vemb. Og fordi kunderne vil altid være i centrum, forklarer hun.

Vibeke Bundesen, der er født og vokset op i Lemvig, er oprindeligt uddannet inden for lager- og logistik i hjembyen. I seks år arbejdede hun om natten hos Arla i Holstebro, men det, der begyndte som en hobby, greb efterhånden om sig, og til sidst blev natarbejdet sagt op, og fritidsjobbet kom til at udfylde arbejdslivet.

Vibeke syr nemlig selv tøj, og hun trykker og broderer navne på for eksempel håndklæder, forklæder og dåbskjoler. For halvandet år siden åbnede hun derfor sin butik, som hun kaldte for Broderihuset. Hun rykkede forretningen ind i Skolegade i Vemb hos sin svigerfar, Jens Bundesen, der driver en forretning med møbelpolstring.

Garn og gaveshop

I Centrum som hun altså kalder sin nye forretning, åbner hun efter planen den 26. april.

I forretningen vil hun sælge garn og metervarer og alt det tilbehør, der kræves, når man skal sy, hækle og strikke. Desuden vil hun have en gaveshop med for eksempel håndklæder, hagesmække, jakker og t-shirts, som Vibeke tilbyder at trykke og brodere navne på efter kundernes ønsker.

- Det er faktisk gaveshoppen, jeg mest har levet af, fortæller hun.

Vibeke har syet en del børnetøj på bestilling, og det vil hun også fortsat gøre - i et vist omfang, for hun forventer at få travlt med alt det andet.

- Men man kan jo altid spørge mig, tilføjer hun.

- Bare mig selv

Ambitionen med I Centrum er ikke at vokse og få flere ansatte.

- Jeg vil helst ikke have ansatte. Det er fint, at det bare er mig selv, forklarer Vibeke, der forventer at tage sine kunder fra Broderihuset med sig til de nye lokaler. Og hun tror ikke, at hun kommer til at savne kolleger.

- Jeg har jo kunderne at snakke med, konstaterer Vibeke.

Planen er at holde forretningen lukket mandag og tirsdag, så Vibeke kan få tid til at arbejde ved broderimaskinen, der får plads i sit eget lokale. Om onsdagen vil hun til gengæld holde åbent helt til klokken 20. Hun tror nemlig på, at dem, der syr og strikker, gerne vil køre efter stof og garn.

- Og så har de mulighed for at køre efter det efter arbejdstid, forklarer hun.

Førstesalen i Nørregade 8 har Vibeke Bundesen i øvrigt planer om at udnytte til workshops, strikkecafé og foredrag. Det første arrangement er i støbeskeen sammen med Vestjydsk Specialfoder og Vedersø Vildt med emnet jagt.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Sport

Riis har lukket Handbergs cykelhold: Det er vemodigt, men jeg er på ingen måde overrasket

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Viceforstander takker af efter 37 år

Erhverv

Kemifabrikken på Harboøre Tange giver aldrig op

På afstand ligner Harboøre Tange et paradis for turister, fiskere og vilde fugle. Men når man kommer over bakken på Thyborønvej, forstyrres udsigten af et fyldigt industrikompleks med høje skorstene ude mellem Vesterhavet og Nissum Bredning. På jernbanesporet står lange rækker af kemikalievogne bemalet med Cheminovas navn, og de færreste vil være i tvivl om, hvor vi er endt. I årtier har den nordvestjyske kemifabrik været kendt for sine synder fra fortiden: En ophobning af mange ton kemikalieaffald på stranden ved Høfde 42 og på den oprindelige fabriksgrund lidt syd for det sted, virksomheden ligger i dag. Men Cheminova er ikke fortid. Nu hedder den bare FMC Site Rønland. Historien har ikke slået virksomheden ihjel, og mange vil blive overrasket over, at der stadig vandrer 450 ansatte igennem porten hver dag. Deres arbejde består i at fabrikere massevis af sprøjtegifte døgnet rundt på et område, der strækker sig over store dele af halvøen Rønland. Plantebeskyttelse, som man kalder det, til alt fra bomuldsmarker til frugtplantager og golfbaner over hele verden. Avisen Danmark er som det første medie lukket indenfor for at høre om, hvad der egentlig foregår på FMC Site Rønland, siden virksomheden fik ny ejer i 2015. Den amerikanske kemigigant FMC købte dengang Cheminova i en milliardhandel, der især udløste jackpot til hovedaktionæren, Aarhus Universitets Forskningsfond. FMC, der i forvejen var en global kæmpe inden for plantebeskyttelse, havde frem for alt brug for et brohoved ind i Europa. - Der var en produktionskapacitet, der kunne være interessant, men det handlede især om at komme ind og få nogle salgskanaler og markedsandele i Europa, siger Jakob Kyllesbech, fabrikschef på FMC Site Rønland. Den 49-årige sjællænder begyndte i jobbet i januar 2018 og flyttede til Struer, hvor han i dag bor i en lejlighed ud til Limfjorden.

HB For abonnenter

HB videre efter overtids-drama: Én kamp fra at indløse billet til jyllandsserien

112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce