Annonce
Sport

Viberg slog europamester, men måtte tage skuffet hjem

Mads Viberg Larsen måtte tage tomhændet hjem fra sit første VM. Arkivfoto
Mads Viberg Larsen var ikke helt tilfreds med sin egen indsats og måtte tage slukøret hjem fra U21-VM i Chile. Et VM som adskilte sig både på og udenfor banen, hvor en fejlagtig dommerkendelse og uroligheder i værtslandet satte sit præg.

Santiago: Følelsen var bare ikke helt, som den skulle være. Det er sådan karatetalentet Mads Viberg Larsen beskriver sit første verdensmesterskab, som han var til i den forgangne weekend.

Efter at være kommet videre uden kamp i den første runde, slog han europamesteren i næste runde. Tredje runde blev dog endestationen, da han mødte en kæmper fra Kinesisk Taipei. En kamp med en kontroversiel kendelse, som Viberg Larsen dog først fik øjnene op for efterfølgende.

- Jeg har siddet og set kampen, efter jeg kom hjem, og jeg kan se, at der er et tidspunkt, hvor dommeren simpelthen giver mit point til modstanderen ved en fejl. Det havde måske ikke gjort nogen forskel, men det er da lidt frustrerende, selvom dommerniveauet generelt var godt, siger Mads Viberg Larsen, som landede i Danmark mandag.

En af de fejl som sjældent sker på det niveau, men det var også et stævne, som skilte sig lidt ud fra mængden. På den positive side var stævnet det hidtil største i karrieren for den unge atlet, men det var også et stævne, som var præget af uroligheder og demonstrationer i Chile. Demonstrationer som bunder i forhøjede leveomkostninger.

- Man måtte eksempelvis ikke gå ud efter klokken otte om aftenen, og der var nogle nationer, som helt trak sig. Vi følte os trygge, for vi havde godt styr på det, siger Mads Viberg Larsen.

Annonce

Jeg har siddet og set kampen, efter jeg kom hjem, og jeg kan se, at der er et tidspunkt, hvor dommeren simpelthen giver mit point til modstanderen ved en fejl. Det havde måske ikke gjort nogen forskel, men det er da lidt frustrerende, selvom dommerniveauet generelt var godt.

Mads Viberg Larsen.

Nye udfordringer

Skuffelsen blev ikke mindre, da det stod klart, at Mads Viberg Larsen heller ikke fik mulighed for at kæmpe med om bronzen. Det havde han fået, hvis ham han tabte til, var gået i finalen, men han blev diskvalificeret tre sekunder før tid i semifinalen, som han ellers så ud til at vinde.

Der er snart en ny mulighed for at kæmpe sig til tops og få udvisket noget af skuffelsen for Mads Viberg Larsen.

I begyndelsen af november gælder det de nordiske mesterskaber, som i år bliver afholdt i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Annonce