Annonce
Navne

Viborg-præst skifter til Holstebro: - Jeg glæder mig helt vildt

Trine Hostrup Dige er ny præst ved Holstebro Valgmenighedskirke og bliver således kollega til kirkens anden præst, Caspar Wenzel Thornø, der har været ansat siden 2019.  Arkivfoto: Morten Dueholm
Holstebro Valgmenigheds præst, Caspar Wenzel Thornø, får sig igen en kollega, efter at have været alene siden august 2020.

Holstebro: - Jeg glæder mig simpelthen helt vildt, siger Trine Hostrup Dige med tydelig begejstring i stemmen, da Dagbladet ringer hende op.

Det, den 49-årige ungdomspræst, natkirkepræst og sognepræst i Viborg Domprovsti glæder sig til, er sit nye job. Den 1. juni tiltræder hun nemlig som ny præst ved Holstebro Valgmenighedskirke. Kirken har i forvejen Caspar Wenzel Tornøe ansat som præst, så nu bliver de altså to igen.

Indtil den 1. august 2020 havde Caspar Wenzel Tornøe en kollega, nemlig Margrethe Dahlerup Koch, der var blevet ansat i 2015. Men hun sagde sit arbejde ved valgmenigheden op for per 1. september 2020 at blive sognepræst i Ringkøbing Pastorat og provst for Ringkøbing Provsti i Ribe Stift.

Annonce

- Dermed stod Caspar jo alene, så vi fik hurtigt en annonce ud, fik fire henvendelser og var klar til at indstille til generalforsamlingen, for hos os er det jo menigheden, der vælger præsten, forklarer formand for bestyrelsen, Karen Bjerre Madsen.

Udsat fire gange

Men så gav corona-pandemien problemer.

- Jeg tror, vi har måtte udskyde det fire gange på grund af den - undskyld udtrykket - forbaskede corona, siger Karen Bjerre Madsen med eftertryk.

Men søndag den 25. april var der endelig prøveprædiken og efterfølgende generalforsamling, hvor man var enige om, at Trine Hostrup Dige er den helt rigtige for kirken.


Jeg har bestemt været glad for mit arbejde i Viborg, men engang imellem skal posen rystes.


- Jeg har bestemt været glad for mit arbejde i Viborg, men engang imellem skal posen rystes. Jeg har været der i knapt ti år og har haft mange kasketter på, udfyldt mange funktioner, haft mange samarbejdspartnere, og det har passet til mit temperament. Men nu trænger jeg til nye udfordringer, og især glæder jeg mig til at mærke en menighed og have et tilhørsforhold til den, siger Trine Hostrup Dige og fortsætter:

- Jeg ser frem til at arbejde med at forberede gudstjeneste og opbygge en relation til de mennesker, der udgør Holstebro Valgmenighed. Det skræmte mig i hvert fald ikke væk at møde dem - jeg fik en utrolig varm, positiv og god modtagelse i søndags.

Trine Hostrup Dige, der er uddannet fra Københavns Universitet 1994-2001, indsættes ved en festgudstjeneste den 6. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce