x
Annonce
Holstebro

Vikaren fra himlen fik styr på biogas og drømmer om to procent

Isabella Arendt, Jens Kristian Nielsen og Kristian Andersen kigger på noget af det, der er tilbage, når Maabjerg Bioenergy er færdige med at lave biogas. Foto: Morten Stricker
Kristendemokraternes fungerende formand, Isabella Arendt, lagde mandag vejen forbi Maabjerg Bioenergy, hvor hun blev klogere på biogas. Hun både drømmer om og tror på to procent af stemmerne på onsdag.

Måbjerg: Kristendemokraterne stillede med det store skyts, da de mandag slog vejen forbi Maabjerg Bioenergy. Den lokale folketingskandidat Jens Kristian Nielsen blev ledsaget af Simon Skals samt Kristian Andersen og fungerende formand Isabella Arendt.

- Jeg er glad for, at vi har kunnet få det i stand, og det er helt klart noget, som vi kan tage med i arbejdet på Christiansborg, siger Jens Kristian Nielsen.

De skulle især høre om de udfordringer, man havde, da man skulle åbne Maabjerg Bioenergy, ligesom partiets kandidater blev klogere på, hvad det er Maabjerg Bioenergy arbejder med, og hvordan andre kommuner måske kan lære af arbejdet.

- Det er klart noget, som vi kan bruge i arbejdet, når Danmark skal være et mere grønt samfund, og det er noget, som jeg ser frem til at dykke mere ned i, siger Isabella Arendt

Dagen var begyndt i Skjern, hvor den stod på brunch med partiets tillidsfolk og en peptalk, inden turen gik til Holstebro og Herning, hvor der skulle deles pølser ud på gågaden.

- Jeg føler, at vi er kommet tættere på Folketinget, end vi var, da vi begyndte på valgkampen. Selvom målinger skal tages med et gran salt, så kan vi jo se, at vi er gået fra noget, der minder om 0,0 procent af stemmerne, til at vi her til morgen fik 1,9 procent af stemmerne, siger den fungerende partiformand.

Annonce
Arne Lægaard (V) var i sin egenskab af bestyrelsesmedlem også med ved besøget på Maabjerg Bioenergy. Det var chefkonsulent Alan Lunde, der stod for rundvisningen Foto: Morten Stricker

Jagten på et kredsmandat

På det seneste er der flere meningsmålinger, som viser, at Kristendemokraterne kan have kurs mod et kredsmandat i Vestjyllands Storkreds. Et kredsmandat der formentlig vil gå til efterskoleforstanderen, Kristian Andersen.

- Jeg tror også, at vi kommer over to procent, men meningsmålingerne kan jo svinge i begge veje, så det er ikke noget, jeg er sikker på endnu. Du får mig i hvert fald ikke til at sige, den er hjemme, siger Isabella Arendt.

Hun fortæller, at hun gennem valgkampen har oplevet, at der har været mere efterspørgsel på partiets synspunkter end ved de to foregående folketingsvalg.

- Når vi diskuterede økonomi i 2011, eller sidste gang hvor vi diskuterede flygtninge og udenrigspolitik, så er der ikke stor efterspørgsel på os, siger hun og fortsætter:

- Denne gang når vi diskuterer familieliv, minimumsnormeringer og den slags, så er der helt klart mere efterspørgsel på vores politik. Det er i hvert fald min følelse.

Anden rolle

Isabella Arendt blev kastet ind i valgkampen, da Stig Grenov mellem to debatter blev syg. Det var ikke en rolle, som hun havde forventet, da valgkampen gik i gang.

- Jeg havde forventet, at jeg skulle have lavet noget helt andet, og jeg kunne på ingen måde have gjort det uden partiet i ryggen, siger hun.

Efter den første partilederrunde blev Isabella Arendt især rost. Hun blev kaldt et frisk pust i debatten og blev omtalt som vikaren fra himlen.

- Jeg tror ikke, at vores succes udelukkende bygger på den debat. Hvis jeg nu var faldet igennem de efterfølgende fire uger, så kunne det være ligegyldigt, hvor godt jeg havde klaret den debat, siger hun.

- Nu håber jeg bare, at vi får et godt valg på onsdag, men om det bliver Kristian, der trækker et kredsmandat, eller vi kommer over spærregrænsen, tør jeg ikke spå om, siger Isabella Arendt.

Deltagerne blev anbefalet at stikke fingerne i ørene, når de gik rundt ved motorene. De larmer nemlig en del, fortalte Alan Lunde. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ny og stor mølle på vej i Thyborøn

Lemvig

Bæverplan har mange huller

Annonce