Annonce
Sport

Vikarlandsholdet blev spået større chancer end Lemvig, som slap 'mere end hæderligt' fra Aalborg

Jacob Østergaard blev, noget utraditionelt, topscorer for Lemvig-Thyborøn Foto: Ole Nielsen.
Miraklet udeblev for Lemvig-Thyborøn Håndbold, som med fire spillere på sidelinjen tabte klart, men langtfra blev ydmyget i Aalborg. Lemvig-drengen Andreas Holst Jensen gjorde en fin figur for hjemmeholdet efter en periode med sparsom spilletid.
Annonce

Aalborg: Det var i den grad op ad bakke.

Inden opgøret i Giganitum i Aalborg, som sjældent har føltes større og tommere på grund af corona-restriktionerne, var der ikke meget at hænge sit håb på som Lemvig-tilhænger.

Bag bænken tog Christian Holm, Mark Nikolajsen, Nicolai Pugholm Hvid og Niels Lindholt plads. Selv med de fire, som alle har haft centrale roller i løbet af deres LTH-tid, ville det have været svært.

Faktisk vurderede oddssætterne, at der var større chancer for at det såkaldte vikarlandshold ville slå Slovakiet tilbage i efteråret 2018, end at Lemvig ville vinde i Aalborg lørdag eftermiddag.

Et vikarlandshold som bestod af lagerarbejdere, sælgere og studerende, som spillede fodbold på amatørniveau, mod velbetalte slovakiske fodboldstjerner, da de "rigtige" danske landsholdsspillere strejkede.


Du får mig ikke til at sige, at det bare var hæderligt. Vi leverer en rigtig, rigtig flot præstation, og jeg er meget stolt af, hvor hårdt de spillere, der er til rådighed, de kæmper.

Anders Thomsen, LTH-træner.


Om kontrasten var ligeså stor lørdag eftermiddag skal være usagt, men hos odds-selskaberne, som har lavet en lukrativ forretning ud af at forudsige resultater, så gav Aalborg i hvert fald kun pengene 1,03 gange igen.

Der kunne blive til endnu flere og dyrere julegaver, hvis man kunne forudsige en Lemvig-sejr ved at få pengene 20 gang igen.

Annonce

Mere end hæderligt

Det blev ikke til en Lemvig-sejr, men det blev til en indsats, som cheftræner Anders Thomsen var yderst tilfreds med. Faktisk synes han, at det var langt mere end hæderligt, som ellers journalisten bag denne artikel lagde op til i sit åbningsspørgsmål.

- Du får mig ikke til at sige, at det bare var hæderligt. Vi leverer en rigtig, rigtig flot præstation, og jeg er meget stolt af, hvor hårdt de spillere, der er til rådighed, de kæmper, siger Anders Thomsen.

Kampen i tal

Aalborg - Lemvig-Thyborøn 24-20 (14-9)

HTH-ligaen, 15. spillerunde

Stillinger undervejs: 1-0, 4-2, 6-4, 9-7, 12-9, 14-9, 15-11, 17-13, 19-14, 23-18, 24-20

Mål, LTH: Jacob Østergaard 4, Nicolaj Spanggaard 3, Mads Thymann 2, Jesper Kokholm 2, Sasser Sonn 2, Rasmus Porup 2, Frederik Iversen 2, Jonas Langerhuus 1, Thomas Damgaard 1, Mikkel Sandholm 1.

Topscorer, AAH: Mads Christiansen 4.

Udvisninger: LTH 2, AAH 0.

Tilskuere: 400 i Jutlander Bank Arena, Aalborg.

Han anerkendte ikke præmissen om, at Aalborg måske ikke gjorde mere, end hvad der var nødvendigt midt i et presset kampprogram.

- Uanset hvad modstanden var, så er det de danske mestre på hjemmebane. I min bog var det mere end hæderligt, siger Anders Thomsen.

Lemvig-Thyborøn hang på det meste af opgøret, men var aldrig i nærheden af for alvor at true hjemmeholdet. Kampen var atypisk ved at Jacob Østergaard blev topscorer for "de røde", mens at Simon Gade lavede hele tre mål for hjemmeholdet og sagtens kunne være blevet hjemmeholdets topscorer med lidt tur i den mod det tomme mål.

I øvrigt samme antal som Lemvig-drengen Andreas Holst Jensen kunne notere sig for.

- Jeg har haft lidt med låret og lidt med ryggen, men det går den rigtige vej. Det var selvfølgelig altid rart at komme ind og bidrage og slå Lemvig. Det gør det let lettere at komme hjem til hjemstavnen, siger Andreas Holst Jensen.

Annonce

Bonderøvshåndbold

Rasmus Porup endte med at få en større rolle i forsvaret, end han har haft i mange år. Han udgjorde en del af et forsvar, som holdt den sædvanlige angrebsmaskine fra Aalborg på blot 24 scoringer.

Det var der flere årsager til ifølge bagspilleren.

- Vi går selvfølgelig altid ind for at vinde, men her gik vi måske i ligeså høj grad ind for ikke at tabe stort. Vi havde snakket om, at bruge god tid, og at de ikke kunne score, når vi havde bolden. Vi kan frustrere mange hold med den slags bonderøvshåndbold, siger Porup.

Og der er brug for alle tricks i bogen for Lemvig-Thyborøn Håndbold, som udover de fire førnævnte fravær også måtte undvære Pelle Schilling og så kunne Thomas Damgaard nærmest ikke skyde.

- Det har haglet lidt ned med ting, og tingene er ikke gået vores vej. Vi håber på en lille lysning, og det går vi efter på fredag mod BSH, som vi før har drillet og i de kommende kampe. Ellers efter en julepause, hvor vi kan få bygget på igen, siger Rasmus Porup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce