Annonce
Lemvig

Ny messe: Vikingerne indtager Bøvlingbjerg

Søren Bloch-Christensen er også handelsmand og læder- og træhåndværker ved Bork Vikingemarked. Nu skaber han et nyt vikinge- og håndværksmarked i Bøvlingbjerg. Foto: Mikkel Jezequel
Ny håndværks- og vikingemesse holdes for første gang indendøre i Bøvling-Hallen 7. og 8. marts
Annonce

Bøvlingbjerg: Bøvling-Hallen kommer til at danne rammen om en ny messe, der for første gang skal holdes i weekenden 7. og 8. marts.

Omdrejningspunktet bliver en håndværks- og vikingemesse, som dermed tager tråden op efter det kuldsejlede vikingemarked ved Rammedige. Selv om de to markeder har samme emner, så har de ikke noget med hinanden at gøre. Initiativet udspringer nemlig fra Søren Bloch-Christensen, der til daglig er lærer på Staby Efterskole, men som bruger en stor del af sin fritid på at være viking.

- Jeg har været viking i 29 sæsoner og har rejst rundt og deltaget på forskellige markeder i Norge, Sverige, Tyskland og Danmark, fortæller han.

Vi ser, om det er noget, folk synes er sjovt at komme til. Kommer der ikke særligt mange, er det heller ikke sjovt for aktørerne - og så lukker sådan noget jo igen.

Søren Bloch-Christensen, fritidsviking

Annonce

Ingen ild

Han har også været med til at starte flere markeder op rundt i landet, og nu forsøger han at gøre det samme i Bøvlingbjerg.

Det kommer til at foregå i Bøvling-Hallen, og dermed bliver der tale om det første indendørsmarked her hjemme. Det betyder også, at man ikke skal se sig rundt efter sværdkæmpere og islandske heste, for der vil ikke være plads. Heller ikke smede eller andre, der har brug for ild for at fremstille ting.

Til gengæld vil der være bugnende fyldt med stande, der demonstrerer mange forskellige slags håndværk. Foreløbigt er 23 stande tilmeldt, hvor der bliver demonstreret kartning og spinding, nålebinden, brikvævning, tøjfremstilling, smykke- og læderarbejde, glasfusing, plantefarvning, buemageri, træhåndværk, keramik og endda møbelfremstilling. Blot for at nævne nogle få af de elementer, der kommer til at indgå på markedet.

- De kommer faktisk fra hele landet og beboer hallen i de dage, hvor der er messe. Enkelte bor måske lokalt og vil køre hjem, men vi andre bebor hallen og sover her. Nogle tager endda deres telte med og stiller op inde i hallen. Det har vi aldrig prøvet før, siger Søren Bloch-Christensen.

Annonce

Godt håndværk

Han garanterer, at det vil være godt håndværk, der bliver demonstreret på messen.

- Vi prøver at lægge vægt på rigtigt godt håndværk. Jeg kender mange indenfor denne verden og er meget aktiv på Facebook, hvor jeg har oprettet flere interessegrupper indenfor fagene. Derfor har vi fået et udsnit af de fleste håndværk, så der er god mulighed for at møde op og se noget afsindigt godt håndværk, tale med håndværkerne og spørge ind til metoderne - og så kan man tage hjem og være klogere. Den mulighed får man på markedet, for de folk, der kommer, ved virkeligt, hvad de arbejder med, siger han.

Initiativet kom i stand, efter han mødte formanden for bueskytteklubben i Bøvlingbjerg i forbindelse med et marked. De faldt i snak, og efterhånden blev formanden interesseret i vikingerne, og Søren Bloch-Christensen fik mulighed for at prøve at skyde med bue og pil.

- Og så kom vi til at snakke om, det kunne være sjovt at lave et indendørsmarked, for det har ingen prøvet før, siger Søren Bloch-Christensen.

Derfor bliver det nu afprøvet, og Søren Bloch-Christensen håber, der vil være stor interesse for emnet.

- Vi ser, om det er noget, folk synes er sjovt at komme til. Kommer der ikke særligt mange, er det heller ikke sjovt for aktørerne - og så lukker sådan noget jo igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce