Annonce
Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Event- og idrætskonsulent Leif Lundstrøm fra DGI Vestjylland håber, det bliver muligt at uddanne et korps af frivillge trafik-officials, der skal dirigere trafikken ved større motionsarrangementer som eksempelvis Byløbet i Lemvig. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Eventkonsulent vurderer, at flere foreninger er blevet taget med håret i postkassen af ny bekendtgørelse
Annonce

Ulfborg/Lemvig: Hos DGI Vestjylland er man opmærksom på problemstillingen med, at foreninger ikke længere kan regne med assistance fra Politihjemmeværnet til regulering af trafikken ved motionsarrangementer. Her har man indkaldt interesserede foreninger til et møde omkring den nye bekendtgørelse 3. juli.

- Der er flere foreninger, der formentlig er blevet taget med håret i postkassen, og der er muligvis nogle, der har tænkt, at det nok skulle gå alligevel. Men vi skal se på, hvordan vi kan uddanne et korps af frivillige, der kan varetage opgaven, siger Leif Lundstrøm, der er event- og idrætskonsulent ved DGI Vestjylland.

Han peger dog på, at reglerne ikke er firkantede, og at der formentlig stadig vil være arrangementer, der kan få assistance til at regulere trafikken af Politihjemmeværnet. Leif Lundstrøm har endnu ikke set den endelige bekendtgørelse, men han vurderer, at det kan være danske mesterskaber eller jysk-fynske mesterskaber, der vil blive prioriteret. I sidste ende er det dog politiet, der træffer afgørelsen om, hvem der skal tilbydes assistance af Politihjemmeværnet.

- Men det er nok især de mindre motionsarrangementer, der får trukket deres assistance fra Politihjemmeværnet. Til gengæld kan løb, der foregår i byer med mange kryds måske også være et arrangement, der kan få assistance. Det kræver ofte personer med myndighed at stå for det, siger Leif Lundstrøm.

12 foreninger har indtil videre givet tilsagn om at være til stede ved informationsmødet omkring bekendtgørelsen.

Håbet er, at der kan dannes et korps af i første omgang omkring 20 frivillige, der kan stå på en bruttoliste, som foreningerne kan hyre til forskellige arrangementer.

- Det er ikke meningen, at de frivillige trafik-officials skal stå til rådighed ved hvert eneste arrangement. Men jeg har en ide om, at foreningerne stiller med nogle frivillige til uddannelsen, og på den måde hjælper hinanden. På den måde kan det blive en noget-for-noget ordning for foreningerne, siger Leif Lundstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce