Annonce
Lemvig

Vil du købe andel i en solcellepark? Så kan du nu skrive dig op

Planen er at anlægge et 72 hektar stor solcellepark ved Høvsøre, men først skal projektet godkendes i byrådet i form af en ny lokalplan. Arkivfoto: Mette Mørk
Jysk Energi åbner hjemmeside med mulighed for at blive medejer af kommende solcellepark

Bøvlingbjerg: Selv om planerne endnu ikke er endelig vedtaget, så arbejder energiselskabet Jysk Energi videre med et stort solcelleprojekt ved Høvsøre. Derfor kan man nu også skrive sig op, hvis man er interesseret i at blive medejer af det kommende projekt.

- Vi har dog endnu ikke et færdigt prospekt, siger direktør Lars Naur, Jysk Energi.

Derfor er der heller ikke tale om en bindende tilmelding, men blot en mulighed for at vise, at man er interesseret i at købe én eller flere anparter.

Annonce

Interessen kan blive afgørende for, om planen nogensinde bliver realiseret. Lemvig Kommune har lavet en lokalplan, der gør det muligt at opføre det 71 hektar store solcelleprojekt, og netop nu er planen i høring.

Da byrådet behandlede planen, fremgik det også, at den lokale opbakning vil være en medvirkende faktor, hvis projektet føres ud i livet. Byrådet bed især mærke i, at Jysk Energi er klar til at sælge 50 procent af alle anparter til borgere, der er bosat i Lemvig Kommune, og derfor har Jysk Energi behov for at dokumentere interesse - også selv om købsprisen endnu ikke er kendt.

Indikationer

- Vi har nogle indikationer af, hvad prisen vil bliver. Det lægger vi frem, når vi 13. oktober holder borgermøde igen i Bøvling Forsamlingshus, siger Lars Naur.

Høringsperioden lokalplanen indebærer, at der skal holdes et offentligt møde, og det udnytter Jysk Energi til at vurdere forhåndsinteressen blandt eventuelle købere.

- Det er jo et sats på, hvor stor du tror, elprisen bliver fremover. Vi beder ganske vist folk skrive sig op nu, men det vil være helt uforpligtende i første omgang, siger Lars Naur.

Elprisen bliver naturligvis afgørende for, hvor god investeringen bliver. Derfor vil selskabet også fremlægge tre forskellige scenarier, der skal synliggøre muligheden for at forrente andelene.

Annonce

Folkeejet

Projektet bliver det første solcelleprojekt i Danmark, der forsøger at sælge sig selv som et folkeejet projekt. Ifølge Jysk Energi vil alle med bopæl i kommunen få mulighed for at købe andele for 4000 til 500.000 kroner, når projektet bliver udbudt.

Lars Naur siger, der på nuværende tidspunkt fortsat er nogle uafklarede usikkerheder. Blandt andet bekymrer det, at det er blevet svært at få leveret nogle af de komponenter, der skal bruges i forbindelse med anlægget.

- Det bekymrer os faktisk mest, og det er nogle af de risici, vi kommer til at redegøre for på borgermødet, siger han.

Annonce

Prospektet

Derfor bliver der brug for endnu et borgermøde på et senere tidspunkt. Hvis kommunen efter høringsperioden siger ja til projektet, skal Jysk Energi regne færdig på, hvad projektet kommer til at koste. Derefter kan man lave et prospekt, der viser de nøjagtige priser og forventninger til fremtiden.

- Når vi har det færdige prospekt, skal vi have et møde mere. Der bliver formentligt et helt andet sted - måske i hallerne i Lemvig, siger han.

Der ud over skal der også holdes et værditabsmøde for de nærmeste naboer inden for 1500 meter fra anlægget. De vil dog modtage en invitation til et særskilt møde om projektet.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Holstebro

10-årige Tobias var en af de første i køen: - Det er megafedt at kunne sige, man endelig er blevet vaccineret

Annonce