Annonce
Sport

Vil forlænge med træner men: »Jeg har brug for kortere dage«

Pether Krautmeyer har haft grund til smil, da holdet har vundet tre ligakampe i træk. I øjeblikket forhandler han om sin fremtid med klubben. Foto: Johan Gadegaard

Team Tvis Holstebro og svenske Pether Krautmeyer er i god dialog om en ny kontrakt.

Det var under meget dramatiske omstændigheder, at svenske Pether Krautmeyer i starten af året blev forfremmet til cheftræner, da den mangeårige træner Niels Agesen blev fyret med udgangen af sidste sæson.

Det var meget følelsesladet for Krautmeyer at overtage jobbet fra sin nære ven og kollega.

I første omgang fik Pether Krautmeyer en et-årig kontrakt. Den udløber efter denne sæson.

Inden for de seneste uger har den svenske cheftræner været i dialog med ledelsen i Team Tvis Holstebro om en ny kontrakt.

Der er endnu ikke underskrevet en ny kontrakt, men begge parter er interesseeret i at forlænge samarbejdet.

»Vi vil meget gerne forlænge med Pether Krautmeyer. Vi er i dialog med ham, og vi ser gerne en to-årig aftale. Jeg forventer, at vi kan finde frem til en løsning. Vi er i en fin dialog,« siger Team Tvis Holstebros formand Jørgen Hansen.

Det er langt fra kun cheftræneren, der har udløb efter denne sæson. Det gælder stort set hele spillertruppen. Det er kun målvogter Ida Vium og Jette Hansen, der har aftaler for den kommende sæson.

»Vi har haft første runde med spillerne, og de er positivt indstillet på at blive. Men det er ikke ensbetydende med, at vi når frem til en ny aftale med dem alle sammen. Vi skal have økonomien til at passe,« siger Jørgen Hansen, der håber at have flere af kontrakterne på plads i løbet af november, inden VM begynder.

Pether Krautmeyer bekræfter den positive dialog.

»Vi har en fin snak om det. Men det er klart, at der er nogle ting, som vi skal have på plads. Jeg har brug for at fokusere endnu mere på ligaholdet. I øjeblikket har jeg rigtig mange forskellige opgaver i klubben. Jeg har brug for nogle kortere dage,« siger Pether Krautmeyer.

Annonce

To ligahold

For ham handler det også meget om, hvilket niveau TTH vil køre dameholdet på i den kommende sæson. Dameholdets fremtid har flere gange været i spil på grund af den trængte økonomi, men i foråret kom TTH igennem med en plan, der sikrede klubbens egenkapital på fem millioner kroner.

»Vi er en to-strenget klub. Det er ikke til diskussion, men vi skal ikke sætte økonomien over styr,« siger Jørgen Hansen.

Pether Krautmeyer og familien er glad for Danmark, og han vil også gerne fortsætte under de rigtige vilkår.

»Jeg har is i maven,« siger Pether Krautmeyer.

I sidste ende er lønnen også et tema.

De kommende uger kan den svenske cheftræner forbedre sin markedsværdi.

Team Tvis Holstebro har fem kampe tilbage inden VM-pausen. I aften spiller TTH på udebane mod SK Aarhus, der efter en fin start er gået i stå og tabte 25-23 til Ringkøbing i weekenden. Den sidste ligakamp er ude mod den tidligere cheftræner Niels Agesens Nykøbing Falster.

Ind imellem venter sæsonens to første kampe i Europa Cup mod makedonske Metalurg og pokalsemifinalen på hjemmebane mod Viborg HK.

»Vi skal forsætte vores spil mod SK Aarhus, der har et stærkt hold, når alle spillere er klar,« siger Pether Krautmeyer, der kommer til kampen med en frisk sejr over Randers i sidste uge.

SK Aarhus må undvære den stærke højre back Lærke Christensen. Flere af de øvrige Aarhus-spillere er tvivlsomme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Minut for minut: Ja da! Lemvig tager flot sejr i Skanderborg og øger afstanden til sidstepladsen

Sport For abonnenter

Karakterer: Hold nu op, der er mange topkarakterer efter sådan en sejr

Annonce