Annonce
Lemvig

Vil gøre indsigelse mod sommerhusplan

I et udkast til landsplandirektivet er der lagt op til, at der kun skal placeres 60 sommerhusgrunde på Gjellerodde i det 12 hektar store, gulskraverede område. Lemvig Kommune ønsker, at sommerhusgrundene også skal kunne udstykkes i området indrammet med rødt. Tegning: Lemvig Kommune
Lemvig Kommune ønsker at nyt sommerhusområde på Gjellerodde skal være på 18 hektar. Et udkast fra Erhversstyrelsen vil kun tillade et sommerhusområde på 12 hektar

Lemvig: Står det til det forslag til nyt landsplandirektiv, som Erhvervsstyrelsen for tiden er i gang med at udarbejde, bliver et nyt sommerhusområde på Gjellerodde ikke på 18 hektar, som Lemvig Kommune havde foreslået. I stedet er der lagt op til 12 hektar.

Men det vil teknik og miljøudvalget gøre indsigelse imod. Det besluttede et enigt udvalg på deres møde tirsdag.

- Der er lagt op til, at området skal være mindre end det, vi selv har foreslået, og vi mener, at der så ikke er den rummelighed for sommerhusene, som vi mener er nødvendig, siger Steffen Damsgaard (V), der er formand for udvalget.

I slutningen af 2018 fik Lemvig Kommune, som en del af en politisk aftale mellem flere af folketingets partier, mulighed for at udstykke 146 nye sommerhusgrunde, som er fordelt med 60 grunde på Gjellerodde, 80 på Løkkevej ved Fjaltring samt seks nye grunde i Vejlby. Grundene på Gjellerodde skulle fordeles på et 18 hektar stort område langs Lykkesgårdvej, men det er i udkastet til landsplandirektivet reduceret til 12 hektar. Begrundelsen er, at det nordlige område bliver betegnet som særlig værdifuldt kystlandskab.

- Vi mener, at der er tale om en indskrænkning ved Gjellerodde, og at det er muligt at udnytte området på bedst muligvis med de niveauforskelle, der er i området, siger Steffen Damsgaard.

Reduktionen fremgår af en miljøvurdering af landsplandirektivet, som Erhvervsstyrelsen har udarbejdet. Her har man ikke fundet problemer ved placeringen af de 80 sommerhusgrunde, der bliver en del af Fjaltring Ferieby.

Til gengæld peger miljøvurderingen på, at der kan være risiko for oversvømmelser.

Det er der, ifølge Steffen Damsgaard, taget højde for.

- Hvis vi tænkte, at der var tale om et stort problem, ville vi ikke have søgt om at placere sommerhusgrunde der. Men vi planlægger at håndtere det i samarbejde med det lokale pumpelaug i området samt at se på byggekoten på de seks grunde, siger udvalgsformanden.

Lemvig Kommune har frem til 20. maj til at indsende et høringssvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sløjfer strandbeskyttelsen ved havne

Kultur

Harboøre har en ægte "jule-vej"

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce