Annonce
Lemvig

Ungdomsgården vil give unge gratis medlemskab: Udvalg er ikke afvisende

Udvalgsformand Henrik Thygesen vil sammen med resten af familie- og kulturudvalget se nærmere på et ønske fra Lemvig Ungdomsgård, når der til foråret skal kigges på budgettet for 2021. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Udvalg vil tage forslag fra Lemvig Ungdomsgård med til budgetforhandlinger.

Lemvig: Der vil være et forslag fra Lemvig Ungdomsgård i bunken, når familie- og kulturudvalget senere på foråret skal begynde at se nærmere på budgettet for 2021.

Ungdomsgården har foreslået, at man i en forsøgsperiode over halvandet år indfører gratis medlemsskab til ungdomsklubben om aftenen for unge fra 7. klasse til og med 25 år.

Formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V), er i første omgang ikke afvisende for forslaget. Men der er flere faktorer, der skal tages stilling til, når det bliver en del af budgetforhandlingerne.

- Vi skal blandt andet se på økonomien i forslaget, men vi skal også se på, hvordan man skal forholde sig i Harboøre og Thyborøn, hvor der også er ungdomsklubber, siger han.

Lemvig Ungdomsgård peger i deres ansøgning på, at de oplever, at flere forældre fravælger klubtilbuddet på grund af økonomien. Samtidig er der flere klublignende tilbud forskellige steder i kommunen, men ved at gøre aftenklubben gratis er det meningen, at man kan tilbyde flere unge i udsatte positioner at blive en del af et fællesskab.

"Her kan de knytte relationer til jævnaldrende og voksne", lyder det blandt andet i ansøgningen.

Det er planen, at den gratis adgang skal gælde fra klokken 19. Det vil koste Lemvig Ungdomsgård en nedgang i indtægter på omkring 78.000 kroner i løbet af det halvandet år, forsøget skal løbe, fremgår det af ansøgningen.

- Jeg tænker, det er et spændende forslag, og det kan muligvis også være med til at flytte på, hvor de unge holder til om aftenen. Men vi vil også indhente erfaringer fra andre kommuner, der har en lignende ordning, inden vi tager forslaget med til budgetforhandlingerne, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskere fejrer jubilæum

112

Fællesskur i flammer lørdag morgen

Annonce