Annonce
Erhverv

Vil investere 215 millioner kroner i biogas

Jysk Energi vil investere op til 215 millioner kroner i nye gårdbiogasanlæg, og det vil ske sammen med Vestjyllands Andel og med landmænd som medejere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Jysk Energi vil sammen med især Vesjyllands Andel investere 215 millioner kroner i gårdbiogasanlæg landet over.

HOLSTEBRO: Jysk Energi med hovedsæde i Holstebro vil investere 215 millioner kroner i danske biogasanlæg, og det sker i et samarbejde med Vestjyllands Andel og rådgivningsfirmaet ”Langsigtet Erhvervsinvestering”.

Til det formål har de tre selskaberne stiftet Danisk Bio Comodmodities (DBC).

Det sker i øvrigt i forlængelse af, at det Vestjyllands Andel og Jyske Energi har etableret investeringsselskabet DBC Equity. Det blev offentliggjort i forrige uge, men dengang var der ikke sat beløb på, hvor meget selskaberne ville investere i biogas.

- Vi supplerer hinanden godt. Vestjyllands Andel har god kontakt til lanmænd, og vi kender energibranchen, siger Niels Brøndsted, teknisk direktør i Jysk Energi - det tidligere NOE.

Målet for de tre selskaber er at investere i biogasanlæg tilknyttet landbrugsbedrifter.

Ved at investere i et større antal biogasanlæg er det muligt at dele viden og optimere på tværs af anlæg.

- Det gør det muligt at reducere produktionsomkostninger og på sigt skabe andre afsætningsmuligheder for biogassen - eksempelvis gas til transport, forklarer Niels Brøndsted i en pressemeddelelse.

Annonce

Gevinst til landmænd

Samtidig lægger parterne vægt på, at landmænd og biogasejere får en stor del af gevinsten fra biogas.

En vigtig del af biogasanlægs økonomi er salg af grønne certifikater, og her har DBC været med til at sikre ejere af biogasanlæg en højere pris.

DBC vil som selskab gå efter en ejerandel på 30-49 procent i hvert enkelt biogasanlæg.

I øvrigt forventer selskabet snart at kunne offentliggøre den første investering i et biogasanlæg, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Vi glæder os over, at den første aftale er ved at være i hus, og at vi samtidig er i dialog med så mange biogasejere, som det er tilfældet, siger Rune Ledgaard Sørensen, der er direktør i Danish Bio Commodities og DBC Invest.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce