Annonce
Lemvig

Vil kun kunne bruge kommunale stemmer i Lemvig

Det vil femover kun være på generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk, det kan komme på tale at benytte kommunale stemmer. Dem vil man ikke længere bruge i Thyborøn, Harboøre, Bækmarksbro og Bøvlingbjerg. Arkivfoto
Byrådet vil i næste uge ændre praksis igen, så det fremover kun er på generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk, det kan komme på tale at benytte de kommunale stemmer

Lemvig: Der er nu lagt op til, at Lemvig Byråd reviderer en tidligere beslutning om, at teknisk udvalg før generalforsamlingerne i de lokale varmeværker skal tage stilling til, om man vil bruge de stemmer, Lemvig Kommune råder over.

Det vedtog man for et par år siden efter stor ballade om, at Lemvig Kommunes repræsentant i Lemvig Varmeværk, Steffen Damsgaard (V), havde brugt de kommunale stemmer til at få valgt Venstre-formanden Tage Rækby ind i varmeværkets bestyrelse på bekostning af østområdets repræsentant i bestyrelsen, Jens Jørn Porup. Den efterfølgende tumult gjorde, at Tage Rækby trak sig, så Porup kunne få pladsen. Efterfølgende kom så beslutningen om, at teknisk udvalg på forhånd skulle orienteres, hvis der var planer om at benytte de kommunale stemmer, når der var generalforsamling i et varmeværk.

Det har nu vist sig at være mere vanskeligt i praksis end forudset. Det skyldes, at det er vanskeligt at følge med i, hvornår der er planlagt generalforsamlinger, så teknisk udvalg i tide kan blive orienteret. Og i realiteten har kommunen også så få stemmer i alle andre varmeværker end Lemvig, at det ikke har den store praktiske betydning. I Lemvig har man tværtimod på grund af vedtægterne så mange stemmer, at det er vanskeligt for de enkelte forbrugere at nedstemme de kommunale stemmer.

Nu er der lagt op til, at byrådet beslutter, at denne praksis omkring orientering af teknisk udvalg kun skal ske i forbindelse med Lemvig Varmeværk. Man vil slet ikke bruge de kommunale stemmer i Thyborøn, Harboøre, Bækmarksbro og Bøvlingbjerg. Det vil man fortsat kunne i Lemvig Varmeværk, men til gengæld vil man ikke bruge dem, når det gælder valg af forbrugerrepræsentanter, så man undgår en episode som den for godt to år siden, hvor det skete lige op til valgkampen, og det blev en del af valgkampen.

I økonomi- og erhvervsudvalget var der enighed om at ændre praksis, så det bliver efter al sandsynlighed kun er formsag at vedtage det på byrådsmødet.

Annonce

Stemmerne

Ved varmeværkerne i Bækmarksbro, Bøvlingbjerg, Harboøre og Thyborøn er der én stemme pr. ejendom - dog maximalt fem stemmer pr. ejer i Thyborøn.

Ved Lemvig Varmeværk er der én stemme for hver påbegyndt 1000 kvadratmeter, dog maximalt 16 stemmer pr. ejendom, og stemmeret kan kun udøves ved fremmøde. På den baggrund har Lemvig Kommune og boligforeningen Bo i Lemvig forholdsvis mange stemmer. Ved den sidste generalforsamling i Lemvig Varmeværk i efteråret 2019 havde Lemvig Kommune 97 stemmer og Bo i Lemvig 59 stemmer ud af det totale antal stemmer på 3651. Ved generalforsamlingerne ved Lemvig Varmeværk er der oftest kun få hundrede fremmødte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskere fejrer jubilæum

112

Fællesskur i flammer lørdag morgen

Annonce