Annonce
Struer

Vil lade lokalområderne slippe naturen løs

Struer Kommune vil gerne have de fem lokalområder i kommunen til at slippe kreativiteten og naturen fri i vildskab. Arkivfoto
Struer Kommune vil gerne bruge landsdækkende konkurrence til at skyde gang i naturens vildskab i de fem lokalområder

Struer: Kommunen har taget stilling: Man vil gerne dyste med andre kommuner landet over om at blive landets vildeste kommune. Konkurrencen er udskrevet af miljøministeriet, og målet er at finde den danske kommune, der bedst slipper naturen fri. For den indsats er der en million kroner på højkant til vinderen.


Vores ambition er, at det er borgerne i lokalområderne, der skal udvikle de forslag de gerne vil. Jo flere der involveres, jo mere potentiale er der for gode ideer.

Marianne Bredal (V), formand, teknik-, miljø- og klimaudvalget


Annonce

Konkurrencen er udskrevet på en dyster baggrund. En million dyre- og plantearter er i fare for at uddø, og målet er at kommunerne og danskerne vil dyrke, hylde og omfavne den vilde natur, som det udtrykkes i motivationen for konkurrencen.

Vild konkurrence

I Struer er kommunen indstillet på at skyde gang i konkurrencen ved at aktivere de fem lokalområder med konkurrencen "De vildeste lokalområder". I praksis kan det ske ved at gøre konkurrencen decentral og lave en lokal konkurrence, siger formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Marianne Bredal (V).

- Vi foreslår, at man sætter lokalområderne fri til at finde projekter, der kan slippe naturen fri.

Lokalområderne får med konkurrencen mulighed for at sætte et personligt præg på den indsats, som skal forøge den biologiske mangfoldighed.

For at kunne komme i gang med arbejdet lokalt, så er det udvalgets plan, at der frigives 20.000 kroner af lokaludvalgets budget til hver af de fem lokalområder, efter at de har præsenteret et ideoplæg.

Ifølge forslaget skal en lokal jury med to politikere fra udvalget, en fagperson samt formentlig en repræsentant fra Danmarks Naturfredningsforening, vurdere, hvem der løber med titlen og førstepræmien.

Annonce

Potentiale

Udvalgets oplæg til konkurrencen er blevet godkendt, og Marianne Bredal understreger, at det nu er op til lokalområdeudvalget at beslutte, om planen skal blive til virklighed.

- Vores ambition er, at det er borgerne i lokalområderne, der skal udvikle de forslag, de gerne vil. Jo flere der involveres, jo mere potentiale er der for gode ideer, siger Marianne Bredal.

Teknik-, miljø- og klimaudvalget foreslår samtidig, at det vindende lokalområde præmieres med en slags vandrepokal med titlen som kommunens vildeste lokalområde samt et mindetræ eller lignende.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce