Annonce
Lemvig

Vil lyse vinteren op i flere byer

Det var et enigt udvalg, der godkendte, at Vej og Park løbende kan arbejde videre med planen og etablere vinter- og julebelysning ved kommende anlægsarbejder. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Forslag om ny vinter- og julebelysning i både Lemvig, Harboøre og Thyborøn skal gøre det hyggeligere at gå i byerne
Annonce

Lemvig: Vinteren er også mørketiden, og i Danmark kan det endda være særdeles mørkt og dunkelt en stor del af dagen. Derfor arbejder kommunen med en plan, der skal gøre det mere attraktivt at gå en tur i byen.

- Det handler om belysninger i den mørke tid. Vi skal tænke over, om der måske er mulighed for at lyse bedre op i de mørke måneder, så det skaber en god stemning og vil gøre det mere attraktivt at færdes i vore byer, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Udvalget behandlede forslaget på sit seneste møde og godkendte en plan for, hvad der kan arbejdes videre med.

Planen beskriver nogle områder i både Lemvig, Harboøre og Thyborøn, hvor der med fordel kan skabes en mere hyggelig belysning, når man alligevel arbejder med plantning af træer eller opsætning af blomsterkummer. Allerede nu står der nogle steder krykker i bybilledet med små lyskæder, men måske kan der også skabes belysning i forbindelse med træer, juletræer, eksisterende ankre, høfdeblokke eller anden beplantning. I Lemvig peger planen blandt andet på det store parkeringsareal foran Kvickly, men også på Kirketorvet, Ågade, Østergade samt enkelte andre punkter. I Thyborøn er der især fokus på Bredgade og kirken, mens der i Harboøre kigges på nedslagssteder som ankeret ved kirken samt stationen, men også flere andre steder. I dagsordenen er belysningen omtalt som julebelysning.

- Men det handler om både vinter- og julebelysning. En del af lysene kan måske være tændt allerede i oktober og fortsætte ind i januar og februar. Og så kan man supplere med øget belysning i juletiden, siger Steffen Damsgaard.

Det var et enigt udvalg, der godkendte, at Vej og Park løbende kan arbejde videre med planen og etablere vinter- og julebelysning ved kommende anlægsarbejder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce