Annonce
Lemvig

Vil overtage redningsstation: Men I skal først renovere den

Tuskjær Redningsstation kan blive overtaget af Lemvig Kommune, hvis man kan blive enige med Naturstyrelsen om en renovering. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Udvalg ændrer mening og er nu villige til at overtage bygning, der huser nedlagt redningsstation
Annonce

Fjaltring: I begyndelsen af året fik Lemvig Kommune et tilbud.

Vil I have Tuskjær Redningsstation, så må I få den gratis, lød tilbuddet fra Naturstyrelsen.

Det var dog ikke et tilbud, kommunen i første omgang var villig til at tage imod. Bygningen skulle i løbet af en årrække vedligeholdes, og det så ud til at løbe op i en udgift på cirka 150.000 kroner.

Derfor sagde familie- og kulturudvalget i første omgang nej til tilbuddet om at overtage bygningen, da sagen var på dagsordenen i januar i år.


Inden vi ønsker at overtage den synes vi, det vil være rimeligt, at den bliver sat i stand.

Henrik Thygesen (V), formand for familie- og kulturudvalget


Otte måneder senere er sagen dog vendt på hovedet. Nu er udvalget villig til at overtage bygningen under visse betingelser.

- Fjaltring Borgerforening har givet udtryk for, at de gerne vil tage ejerskab for at drive stedet. Det havde de ikke, da vi i første omgang behandlede sagen, men det har de siden besluttet at gøre, siger Henrik Thygesen (V), der er formand for familie- og kulturudvalget.

Inden Lemvig Kommune endeligt vil sætte underskrift på en aftale om at overtage Tuskjær Redningsstation, vil man dog forhandle med Naturstyrelsen om, hvordan renoveringen skal udføres.

Annonce

Forhandle om renovering

Ifølge en rapport skal der blandt andet ses nærmere på taget på den 86 år gamle bygning, lige som fugeskader på facaden skal udbedres.

- Bygningen var i dårlig stand, og inden vi ønsker at overtage den, synes vi, det vil være rimeligt, at den bliver sat i stand. Nu vil vi tage kontakt til Naturstyrelsen for at forhandle om, hvordan vi kan renovere redningsstationen, siger Henrik Thygesen.

Han tilføjer, at overdragelsen af bygningen ikke bliver til noget, hvis de to parter ikke kan blive enige om renoveringen.

Redningsstationen på Rubyvej var i brug frem til 1966, hvorefter den i få år fungerede som raketstation. I begyndelsen af 1970'erne blev redningsstationen endeligt nedlagt, og i 1979 fik Fjaltring Trans Beboerudvalg brugsret over bygningerne.

Der har gennem flere år været en udstilling om redningsstationens historie i bygningen, og for tiden rummer redningsstationen også en kunstudstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce