Annonce
Holstebro

Vil sende brev til minister: Forlanger døde mink gravet op med det samme

I slutningen af december blev det besluttet, at minkene i gravene ved Nr. Felding skulle graves op igen. Men det skal være nu, og ikke først til sommer, lyder det fra Leif Brøgger (V). Arkivfoto: Morten Stricker
Venstres byrådsgruppe håber på opbakning fra de øvrige politikere til at sende et fælles brev til ministre. Minkene skal op, og det kan kun gå for langsomt, lyder budskabet.
Annonce

Holstebro: Det gik for stærkt, da de døde mink blev gravet ned sidste år, og det går for langsomt med at få dem gravet op igen.

Det mener Venstres byrådsgruppe i Holstebro, der nu vil lægge pres på både fødevareministeren og miljøministeren. De døde mink skal op, og det kan kun gå for langsomt. Sådan lyder det budskab, som Venstre ønsker at fremlægge.

- Uanset om det hjælper eller ej, er det et led i demokratiet at give udtryk for sine holdninger. Vi er optaget af at have et godt miljø, og derfor ønsker vi at appellere til, at minkene skal op af jorden nu og ikke først til sommer, siger byrådsmedlem Leif Brøgger (V).

De lokale politikere skal på det kommende byrådsmøde beslutte, om der på vegne af byrådet skal sendes et brev til de to ministre, som Venstre foreslår. Leif Brøgger håber på opbakning.

- Som kommune er vi nødt til at varetage miljøets interesse, uanset hvem der forurener. Så jeg håber på, at vi som et enigt byråd kan sætte foden ned og sige til ministrene, at nu vil vi have det her afsluttet en gang for alle, siger han.

Annonce

Smitter de?

Da det i slutningen af december blev besluttet, at minkene skulle op af jorden igen, men først efter et halvt år, blev ventetiden begrundet med, at de døde dyr stadig kunne smitte med Covid-19. Derfor ville gevinsten ved at få dem gravet op ikke være risikoen værd, lød det fra fødevareministeren.

Den del mangler Leif Brøgger stadig at se konkrete beviser for.

- Beslutningen blev taget ud fra en teoretisk begrundelse, og jeg vil gerne se målinger, der viser, at minkene smitter, siger han.

Venter man til sommer, støder man ifølge Leif Brøgger ind i et nyt problem. Varmt vejr, åbne vinduer og mange mennesker i haverne går ikke godt i spænd med lugten fra døde mink, der graves op af jorden og transporteres væk fra minkgravene.

- Det havde jo været oplagt at få det gjort i vinterperioden, hvor de fleste alligevel er indenfor med dørene lukkede. Jeg frygter, at det kommer til at genere rigtig mange mennesker til sommer, for det er jo altså ikke bare lige en enkelt lastbil, der skal køre igennem området, det er rigtig mange, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Erhvervsområde er efterspurgt

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Annonce