Annonce
Sport

Vild slutspurt giver Bakken Bears matchbold i finaleserie

Bakken Bears vandt den tredje finalekamp mod Horsens IC og er nu én sejr fra DM-guld. (Arkivfoto). Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Bakken Bears så ud til at tabe, men tvang finalen i overtid efter en slutspurt, og så vandt aarhusianerne.

Bakken Bears var bagud med 18 undervejs i fjerde periode, da basketballklubben fredag tog imod Horsens IC i den tredje kamp i finaleserien, men lykkedes alligevel med at vinde.

Den ordinære spilletid endte 97-97 efter en imponerende aarhusiansk slutspurt, og derefter blev kampen afgjort i overtid. Bakken Bears vandt 115-112.

Dermed fører Bakken Bears med 3-0 i kampe, og hvis det ender med en sejr i den fjerde finalekamp, er guldet hjemme for femte gang i streg.

Horsens var ellers længe på vej mod en tiltrængt sejr over Bakken Bears, som klubben ikke har slået i en finalekamp siden 2017.

Da Bakken Bears nåede 69 point i slutningen af tredje periode, gik Aarhus-klubben i stå. Horsens scorede otte point i streg og bragte sig i front med 74-69 inden fjerde periode.

Her blev føringen udbygget løbende, og da Frederik Rungby med godt fem minutter tilbage scorede til 95-77, var føringen størst, og Horsens så ud til at løbe med sejren.

Men så hankede Bakken Bears op i sig selv. Med en slutspurt lykkedes det aarhusianerne at indhente det tabte, og da der var fem sekunder igen, havde de bolden og tog timeout ved stillingen 97-97.

Det lykkedes dog ikke at score i slutsekunderne, og derfor skulle kampen afgøres i overtid.

Her tog Bakken Bears føringen fra start og lykkedes med at holde Horsens bag sig, selv om gæsterne bed udmærket fra sig.

QJ Peterson var farligst for Bakken Bears med 36 point. Hos Horsens var det David Tinsley Efianayi Jr, der med 33 point gik forrest.

Den fjerde finalekamp spilles 21. maj i Horsens. Her kan Bakken Bears med en sejr vinde danmarksmesterskabet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce