Annonce
Erhverv

Ville gerne have fortsat med filippinske chauffører: Det sagde Karsten Beier i retten

På tredje retsdag ud af i alt 15 blev det administrerende direktør i Kurt Beier Transport A/S Karsten Beiers tur til at afgive forklaring. Avisen har her samlet nogle af de ting, han sagde.

1 Kunder frasagde filippinere

- Vi ville gerne fortsætte med de her chauffører. Kunderne var glade for dem, for de talte godt engelsk. Men det er klart, at når sådan noget her bliver rullet ud i medierne, så vælger kunderne at sige, at de ikke vil bruge dem.

Administrerende direktør i Kurt Beier Transport A/S, Karsten Beier, var den sidste af de fire tiltalte, som skulle afgive forklaring ved Retten i Sønderborg. Han fortalte, at virksomheden ikke længere har filippinske eller srilankanske chauffører ansat, men at selskabet faktisk godt kunne have tænkt sig at fortsætte med det. Men efter sagens begyndelse i 2018 har kunderne ifølge direktøren ikke været meget for at bruge de asiatiske chauffører.

2 Efterspurgte engelskkundskaber

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der altid har været chauffør-mangel i Europa. Vi havde svært ved at rekruttere, så vi kiggede andre steder hen, da vi skulle bruge chauffører til vores biler selvfølgelig. Nogle kunder efterspurgte chauffører, som talte godt engelsk - det gør østeuropæere ofte ikke.

Baggrunden for, at Kurt Beier Transport A/S begyndte at arbejde på at rekruttere filippinske og srilankanske chauffører omkring år 2015 var, at virksomheden havde svært ved at finde chauffører via de kanaler, den var vant til at benytte. Og Karsten Beier fortalte onsdag, at en anden årsag var, at selskabets kunder ofte efterspurgte chauffører med gode engelskkundskaber, og at filippinere ifølge ham typisk har dette.

3 Oprydning på værelser

- Jeg var der en gang om måneden, men jeg var ikke inde på hvert værelse for at kigge.

Flere af de tiltalte har forklaret, at der var fast rengøring på Kurt Beier Transports adresse i Padborg, men at denne rengøring ikke ville gå og fjerne for eksempel tasker og andre sager, hvis disse lå i vejen for rengøringen. På samme måde var det ifølge de tiltalte de udenlandske chaufførers eget ansvar at stå for oprydningen på de enkelte værelser på lokationen. Onsdag fortalte Karsten Beier i ovenstående citat, at han altså fast i perioden var i Padborg en gang om måneden, men at han ikke tjekkede chaufførernes værelser.

Kurt Beier-sagen startede i oktober 2018, hvor politiet foretog en aktion på virksomhedens adresse i Padborg. Foto: Fagbladet 3F

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce