Annonce
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Druerne er sommeren igennem blevet passet på marken i Skalstrup. Nu er de snart klar til høst. Foto: Benny Gade
Skalstrup Mark vinlaug inviterer indenfor på marken med druer - og der bliver mulighed for smagsprøver

Skalstrup: Danske vingårde over hele landet holder åbent hus på Dansk Vindag lørdag den 21. september. I år ligger vinhøsten ikke så tidligt som sidste år, da vejret været mere blandet med sol og byger som i en normal, dansk sommer. Det betyder, at man på Dansk Vindag kan opleve vinmarkerne fulde af modnende druer.

De besøgende tilbydes på de fleste vingårde en markvandring, hvor man kan få svar på sine spørgsmål om dyrkning af vin i Danmark og bagefter opleve smagsprøver af ejendommens produktion. En landsdækkende liste over åbne vingårde kan findes på www.vinavl.dk.

Vinbønderne Dorte Ib og Ejgil Kølbæk, holder åben i vinmarken i Skalstrup, hvor der er indgang fra Bækbyvej. Der vil være skilte på stedet.

- Vi holder åbent fra kl. 10 – 15 og vil vise jer rundt i marken og tilbyde jer en lille smagsprøve. Vi glæder os rigtigt meget til at se jer og håber, vi kan få en hyggelig dag sammen, siger parret.

Bag arrangementet Dansk Vindag står de lokale vinbønder samt Foreningen Dansk Vin, der har koordineret arrangementet siden 2003. Foreningen Dansk Vin samlede fra 2018 både producenter af druevin og af frugtvin og såvel erhvervsvinavlere som hobbyvinavlere i én fælles organisation. I foråret 2019 blev foreningen yderligere udvidet med Mjød-bryggere. Således er foreningen inde i en meget positiv udvikling i disse år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Annonce