Erhverv

Vinder af årets erhvervspris: Jeg er bare glad

Mikkel Lund fra Alpha Offshore Service blev i aftes den store vinder i Struer. Foto: Anders Trærup

125 deltagere mødte op, da Struer Kommune og Struer Erhvervsforening torsdag aften bød indenfor til nytårskur med dertilhørende prisuddeling.

Struer: Aftenen stod i optimismens tegn, da der i går var nytårskur i Bang & Olufsens Innovation Lab i Struer. B&O lagde dog blot lokaler til, mens Struer Kommune og Struer Erhvervsforening stod bag det, der foregik i dem.

Og det var ikke så lidt.

Efter en optimistisk velkomst af formanden for erhvervsforeningen, Elke Marie Carleton, og en ligeså nytårstale af borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) blev de fremmødte budt på stående taffel i Bang & Olufsens enorme showroom.

Her kunne man via en lille dør i hjørnet bevæge sig helt ind i det, der vist må kaldes noget af det ypperste B&O-land. Et helt hus indrettet med alt det B&O-udstyr, som overhovedet kunne proppes ind, mens det stadig - ifølge undertegnede - tog sig pænt ud.

I B&O-huset var der selvfølgelig også en hjemmebiograf, som kunne blæse selv en borgmester og en tidligere borgmester bagover, da de først hørte, hvad den kunne og senere, hvad den kostede.

Til at følge den oplevelse op havde arrangørerne inviteret ingen ringere end Optimisten.

Jo flere virksomheder, der kan sætte et internationalt fodaftryk, og som er placeret i vores lokalområde, jo bedre. Det er med til at vise, at Struer Kommune ikke bare er en lille, nordvestjysk kommune. Vi kan faktisk rumme store virksomheder, der arbejder internationalt.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester i Struer

De sure dør før

Henrik Mathiasen hedder Optimisten også, og han kunne fortælle de mange primært erhvervsfolk, at optimister altså lever syv år længere end pessimister, og at de i øvrigt er mindre syge, mens de gør det.

- I kender godt dem, der synes, at alt er noget lort hele tiden, sagde Henrik Mathiasen blandt andet i sit foredrag, der grundlæggende handlede om at få sagt, at vi altså selv bestemmer, hvilket humør og hvilken indstilling til livet - og dermed også arbejdslivet - vi vælger at lægge for dagen.

- De mennesker, der hele tiden ser problemer, hvad får de? Problemer. I er den vigtigste person i jeres liv. Husk det. I bestemmer selv, om I vil være optimister eller pessimister, sagde Henrik Mathiasen.

Dermed opvarmningen til aftenens store punktum - uddelingen af årets erhvervspris, hvor kandidaterne var indstillet af Struer Erhvervsforening og vinderen udvalgt af Struer Kommune.

Det var derfor borgmester Niels Viggo Lynghøj, som fik mikrofonen spændt på hovedet og blev sendt ud foran de cirka 125 fremmødte.

Og vinderen er ...

Her lod han være med at trække spændingen alt for længe, før han kunne fortælle, at det var Mikkel Lund fra Alpha Offshore Service, som meget gerne måtte rejse sig.

Det gjorde han med glæde og til store klapsalver.

- Jeg havde ikke regnet med det og er egentlig bare glad for, at valget faldt på os, og det er jeg sikker på, at ejerkredsen i den nye virksomhed også er. Det er en super anerkendelse fra byen, erhvervslivet og fra politikerne, sagde Mikkel Lund umiddelbart efter at have fået både diplom og blomster.

- Politikerne har bakket op og været en stor hjælp i forhold til, at vi skulle have fundet et nyt domicil, og Struer Kommune har også været en sindssyg vigtig spiller i forhold til at få det til at lykkedes med vores træningsfaciliteter på havnen, tilføjede han.

Om valget af Alpha Offshore Service kunne Niels Viggo Lynghøj sige, at det er en betydningsfuld virksomhed. En vækstvirksomhed, der har valgt at blive i Struer på trods af, at den ekspanderer så meget, som den gør.

- Det betyder meget for en kommune. Det giver et signal fra virksomheden om, at man synes, at det erhvervsklima, vi formår at etablere, er både positivt og fornuftigt, sagde borgmesteren:

- Jo flere virksomheder, der kan sætte et internationalt fodaftryk, og som er placeret i vores lokalområde, jo bedre. Det er med til at vise, at Struer Kommune ikke bare er en lille, nordvestjysk kommune. Vi kan faktisk rumme store virksomheder, der arbejder internationalt.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce