Annonce
Læserbrev

Vindmøller. De lokalpolitiske kandestøbere

Debat: Det er nu snart 300 år siden Ludvig Holberg skrev den fremragende komedie ”Den politiske kandestøber”. Kort fortalt handler det om en person, som ytrer sig og handler inden for det politiske liv uden at have forstand på det.

Vi kan roligt tage et hop til anno 2019, hvor selvopfundne lokale politikere lever op til de værste former for kandestøberi, når de på forskellig vis skal stå på mål for deres politiske virke, hvor forstand og fornuft ikke er eksisterende.

Seneste eksempel er, at der nu gives tilladelse til, at der kan opføres syv vindmøller på grænsen mellem Herning og Holstebro kommuner i Aulum-Tvis området. To af møllerne opføres 150 meter og 300 meter fra to minkfarme. Højden på møllerne er 140 meter.

Såkaldt ansvarlige politikere har været og er bedøvende ligeglade med, at en minkavler i Herning Kommune sidste år måtte se sit livsværk synke i grus, fordi fire vindmøller - heraf en vindmølle 386 meter fra hans minkfarm medførte, at minkene blev aggressive, stressede og årligt fødte 3500 døde og vanskabte hvalpe. En dyrlægerapport beskrev detaljeret, hvordan minkene ændrede adfærd efter møllerne blev sat i drift.

Selv denne faglige beskrivelse og dokumentation fra en dyrlæge, har kommunalbestyrelserne i både Herning og Holstebro siddet overhørig. En kommende retssag vil uden tvivl give denne minkavler både økonomisk erstatning og total oprejsning!

At der er tværpolitisk ligegyldighed, arrogance og uvidenhed omkring vindmøllers dødsens farlige lavfrekvente lyde og anden støj, er både beskæmmende og trist.

De nuværende officielle støjmålinger bygger på ældgamle beregninger fra vindmøller, der var op til 75 meter høje. Nu er vindmøllerne mere end dobbelt så høje, og de lavfrekvente lyde og anden støj, er dødsensfarlige for både dyr og mennesker tæt på møllerne! Ikke en eneste lokal politiker har tilsyneladende format til at råbe vagt i gevær!

Såkaldte ansvarlige lokale politikere gider nemlig end ikke besigtige de to minkfarme i Aulum-Tvis området, hvis indehavere frygter for deres erhverv og de pinsler deres mink vil opleve, når møllerne sættes i drift.

Hvad der præcis sker oven i hovedet på almindelige mennesker, når de opfinder sig selv som politikere, blæser i vinden og kan samles i følgende beskrivelse:

”Jeg altid med en halv vind løber, for nu er jeg en politisk kandestøber”.

Annonce
Arkivfoto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politik. Fup eller fakta, Mette Frederiksen?

Debat: Statsminister Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget, var ikke blot en tale til tingets medlemmer, men også en tale til hele det danske folk. En politisk tale, der lovede meget, men fattig på konkrete bud på, hvordan de mange valgløfter skal indfries. Og på trods af hendes løfter om bedre uddannelse, sundhed og pleje, var løfterne ikke ledsaget af konkrete løsningsforslag. I løbet af den lange tale fokuserede hun på en lang række samfundsproblemer blandt andet stressede sygeplejersker, langsommeligt politi og jammerligt skattevæsen, men returnerede 34 gange til ordet tillid. Med en dyster tone påstod hun, at ”tilliden slår revner”. Og hvor har hun ret! Tilliden mellem vælgerne og politikerne er på vågeblus. Men det var vist ikke det, hun tænkte på. Det hun påstod var, at danskernes tillid til hinanden er svækket, og at vi stoler mindre på hinanden end tidligere. På Folketingets åbningsdag sad den måbende danske befolkning og lyttede, mens landets statsminister og førstedame stod og talte Danmark ned, ned, ned - og i uoverensstemmelse med sandheden, ”mens statsministertoget drønede forbi ARNE”, der troede at det var hans tur! Sagen er nemlig, at den nyeste forskning viser, at danskernes tillid til hinanden er steget fra 52,7 procent i 1955 til 77,4 procent i 2017 (European Values Study 1017 ), hvilket afslører statsminsterens uvidenhed eller forsøg på at manipulere med det danske folk. Det skaber ikke just tillid til den nye statsminister. Og det på trods af delkonklusionerne i forskningsresultaterne, der viser, at folk et højere uddannelsesniveau og homogene boligområder skaber højere tillid, mens et lavere uddannelsesniveau, blandede etniske boligområder og folk med indvandrerbaggrund trækker i modsat retning. Med en omskrivning Poul Nyrups kliché ”Kan vi ikke gøre det lidt bedre?”, stiller hun elegant det retoriske spørgsmål ”Kan vi ikke finde en bedre balance?” Jo, det kan sagtens, hvis Mette Frederiksen finder en bedre balance mellem Fup og Fakta, når hun står på Folketingets talerstol.

Holstebro

Familie på fem i ulykke på Holstebro-motorvejen: Barn indlagt på traumecenter

Annonce