Annonce
Læserbrev

Vindmøller. Det besværlige demokrati

Annonce

Debat: Jan Hylleberg, adm. Direktør i Wind Denmark, skoser i sit besynderlige indlæg i debatten, den 20 maj, det kommunale selvstyre og demokratiet. Politikere har nemlig - og dette ganske fornuftigt - sagt nej til et vindmølleprojekt i Langhøj.

Jan nævner, at udmeldingen er et stort problem for blandt andet investorerne, hvis politikere ”på må og få kan rulle baglæns i denne slags sager”.

Udsagnet er naturligvis noget vrøvl. Jan har tydeligvis svært ved at acceptere, at Jans magt stopper for enden af direktørgangen og ikke fortsætter ind i byrådssalen.

Jan fortsætter ufortrødent sit pres på det demokratiske system ved at insistere på, at projektet sendes i høring, således lokalbefolkningen kan blive hørt. Her hopper kæden dog helt af for Jan, for en af årsagerne til projektet er droppet, er netop lokalbefolkningens oprør mod et projekt, der vil skæmme området og bade det i støj. Borgerne har lokalt sat sig ind i, hvad konsekvenserne ved gennemførsel af projektet vil betyde for egnen, og har præsenteret politikerne for dette. Derfor har politikerne sagt stop, og det er klogt.

Jan undrer sig over den kamp, mennesker kæmper mod Jans landvindmøller.

Jeg kan forklare Jan, hvorfor der kæmpes. Det gør der, fordi mennesker føler sig truet af Jans vindmølleindustri, når den invaderer en egn og et sogn. Når et menneske føler truet, enten kæmper de eller flygter. Heldigvis valgte man i Langhøj at kæmpe og vinde. Hvis Jan vil undgå modstanden mod landvind og dermed Jans indtjening, bør Jan fokusere på problemet: VINDMØLLEBEKENDTGØRELSEN!

Denne indeholder ikke beskyttelse af mennesker, og dette er årsagen til kampene og kommunernes besværligheder ved vindmølleopstilling på land i Danmark.

Løsningen er en bekendtgørelse, hvor det tillades at anvende direkte målinger af vindmøllestøjen i de berørtes hjem, at øge afstanden til nærmeste beboelse til 10 x møllens højde og endeligt at måle støjen ved ALLE vindhastigheder (den måles kun ved to ud af cirka 30! og beregnes derefter). Ingen kæmper mod vindmøller eller den grønne omstilling, men derimod mod vindmøllebekendtgørelsen. Indfør beskyttelse af mennesker - og kampen stopper.

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Lemvig

Nyt tag kostede overskud i LGF

Lemvig

Medarbejdere klarede selv lille brand

Annonce