Annonce
Læserbrev

Vindmøller. Mareridt for to minkavlere

Debat: Bidsår, skrig, stress og aggressiv adfærd på to minkfarme vil være en realitet, hvis 7 vindmøller bliver opsat i det såkaldte vindmølleprojekt Energiparken ved St. Soels på grænsen mellem Holstebro og Herning Kommuner mere præcist på Aulum egnen. Det er et fælles kommunalt vindmølleprojekt, idet 4 af vindmøllerne placeres i Holstebro Kommune og 3 i Herning Kommune.

Ejerne af de to minkfarme vil opleve deres livs mareridt og konstatere, at deres livsværk synker i grus, når møllerne sættes i drift.

Jeg skriver og taler af bitter erfaring, idet mit livsværk blev knust efter, at 4 vindmøller i 2013 blev opsat få hundrede meter fra min minkfarm i Herning Kommune. Vindmøllernes lavfrekvente lyde, anden støj og skyggevirkninger ødelagde minkenes fredelige og trygge liv. I 5 år kæmpede jeg en forgæves kamp. De pinsler både mine mink og jeg gennemgik, ønsker jeg ikke, at andre skal opleve.

Al forstand og fornuft bliver sat ud af drift, når vindmølleindustrien sætter dagsordenen og lokale politikere bliver til ukritiske dikkende lammehaler. Sådan har jeg oplevet det hos kommunalbestyrelsen i Herning, hvor køen ved håndvasken var og er alenlang. Nu må vi se om farven på diverse beskidte hænder mister kulør, når en kommende retssag iværksættes.

Jeg kan have et stille håb om, at politikerne i kommunalbestyrelsen i Holstebro har anderledes format og respekt for dyr og mennesker. Det får vi svar på tirsdag 17. september, når kommunens bestyrelse mødes og blandt andet skal diskutere Energiparken ved St. Soels.

Jeg går ud fra som givet, at politikerne i teknik- og miljøudvalget ved selvsyn har besigtiget de fysiske rammer på de to minkfarme. En af møllerne placeres 150 meter fra den ene minkfarm mens den anden minkfarm får en mølle 300 meter fra farmen. Hos mig var der 386 meter til den nærmeste mølle!

Jeg formoder i øvrigt, at den lokale afdeling af Dansk Pelsdyravlerforening er helt fremme i skoene i forbindelse med dette vindmølleprojekt, der i den grad handler om dyrevelfærd og vindmølleindustriens totale mangel på ansvarlighed og respekt for mennesker og dyr!

Annonce
- Det handler om dyrevelfærd og vindmølleindustriens totale mangel på ansvarlighed og respekt for mennesker og dyr, mener minkavler Kaj Bank Olesen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Skoleleder sagde farvel i Ramme

Læserbrev

Uddannelse. Børn og unge skal kunne regne og skrive

Debat: Hver sjette elev i den danske folkeskole består ikke dansk og matematik. Det er en trist konstatering, som vi er nødt til at handle på! For det risikerer at forfølge de unge resten af livet, hvis ikke de får basale færdigheder med i rygsækken på deres videre færd. Derfor foreslår vi i Det Konservative Folkeparti at afskaffe den såkaldte understøttende undervisning og dermed sætte op til 3800 lærerårsværk fri til at øge fagligheden i folkeskolen. De frie hænder kan for eksempel bruges på at indsætte en ekstra lærer i fag som dansk og matematik, så alle elever får bedre mulighed for at udvikle sig fagligt. For når en ny undersøgelse fra VIVE viser, at den understøttende undervisning ikke har omsat sig i hverken øget faglighed eller bedre trivsel hos eleverne, så har vi et politisk ansvar for at handle. Vi må justere folkeskolereformen og give eleverne de bedst mulige forudsætninger for at lykkes i fremtiden, og her er ting som at kunne regne og skrive unægteligt vigtige evner at have. Ikke bare kan vi øge elevernes faglighed - vi kan også gøre skoledagene kortere ved at afskaffe den understøttende undervisning. Ni ud af ti forældre var tilfredse, da vi sidste år indgik en aftale om at korte skoledagene af, og eleverne får ikke noget ud af at sidde længe på skolebænken, hvis ikke det giver dem noget fagligt. Og fagligheden, den skal øges. Hvis unge mennesker skal kunne tage en erhvervsfaglig eller boglig uddannelse, er det vigtigt, at de kan dansk og matematik. Sådan øger vi chancen for, at de kan tage skæbnen i egen hånd og ikke bliver hægtet af allerede i folkeskolen.

Annonce