x
Annonce
Læserbrev

Vindmøller. Vesterhav Nord i Stjernehøring

Debat: Folkebladet Lemvig havde for kort tid siden en omtale af en såkaldt stjernehøring af udkast til miljøkonsekvensrapport for vindmølleparken Vesterhav Nord.

Det betyder, at Lemvig Kommune har mulighed for at kommentere udkastet.

Det fremgår på ingen måde af kommunens hjemmeside, hvorimod Ringkøbing-Skjern Kommune omtaler høringen på deres hjemmeside.

Dansk Naturfredningsforening(DN)-Lemvig har gjort en indsats for sammen med Lemvig Kommune at få et alternativt opstillingsmønster for møllerne så langt mod nordvest som muligt. Men Vattenfall har allerede rost sig af at ville flytte møllerne ud til den fjerneste placeringsmulighed, dog på en lang række helt ned til Bovbjerg, hvor afstanden til land er kortest.

Miljøkonsekvensrapporten skal behandle vores forslag grundigt i henhold til Energistyrelsens afgrænsningsudtalelse, så nu er det afgørende at Lemvig Kommune sikrer, at det også bliver tilfældet.

Udkastet lægger ikke skjul på, at det er den lange række helt mod syd, der har 1. prioritet.

Hvorfor sørger vore lokalpolitikere ikke for at oplyse om at denne høring er i gang?

DN-Lemvig frygter at kampen for den nordlige placering ikke får den fornødne kommunale opbakning. Vi har nu gjort både udkastet med bilag og afgrænsningsudtalelse tilgængelige på vores DN-Lemvigs hjemmeside under Nyheder.

https://lemvig.dn.dk/nyheder/kystnaere-vindmoeller/

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Uden mad og drikke, det går altså ikke...

Debat: Vi er i Danmark nu i en situation, som de færreste ville have troet kunne ske. Heldigvis har vi dygtige politikere, som har forstået at arbejde sammen om at redde, hvad reddes kan af virksomheder og arbejdspladser lige fra SAS til vandpibesaloner. Så hatten af for dem. Under den debat, som er og har været, er der i dag et erhverv , som der ikke er snakket meget om, og det er vores landbrug. Vi har et landbrug, som producerer nogle af verdens bedste fødevarer, vi laver endda så mange, at vi kan eksportere tre gange så meget, som vi selv spiser, og det luner jo også godt i valutakassen. Men der findes jo rigtig mange mennesker i Danmark, som gerne vil have landbruget stærkt reduceret, eller helt afviklet, forstå dem, hvem der kan. Hvordan tror man, der ville have set ud på hylderne i vore fødevarebutikker i dag, hvis vi ikke havde haft landbrug i Danmark? Personalet på vore sygehuse og plejehjem har fået meget velfortjent ros, men disse hverdagens helte ville jo ikke være meget bevendt, hvis de ikke fik noget at spise. Så næste gang vi køber brød, kød, mælk og grøntsager med mere, skulle vi måske sende landmændene og deres medhjælpere, samt folkene i følgevirksomhederne, en venlig tanke i stedet for det modsatte. De arbejder hårdt, for at vi kan få gode fødevarer hver dag.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce